Foto: fijner-wonen-tips

Wil je fijner gaan wonen? Lees deze tips!

Zou je graag fijner willen gaan wonen, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit voor elkaar gaat krijgen?

Dan hebben we een paar tips voor je waarmee dit ongetwijfeld gaat lukken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende dingen die je kunt doen om het wonen in jouw huis een stukje aangenamer te maken. Lees gauw verder en ontdek onze favoriete methoden.

Nieuwe kleuren toevoegen

Natuurlijk moet je oppassen dat je het niet te bont maakt, maar nieuwe kleuren toevoegen is een manier die veel impact kan hebben op je woongenot. Kleuren die je mooi vindt hebben namelijk meer invloed op je stemming dan je zou denken. Voeg dus gerust je favoriete kleur toe in de vorm van een lik verf, een schilderij of een nieuw kussentje op de bank. Je kunt het zo uitgebreid of juist subtiel doen als je zelf wilt.

De indeling veranderen

Is de indeling van bijvoorbeeld je woonkamer al jaren hetzelfde? Doorbreek dan de monotonie en zet het allemaal eens op een andere manier neer. Zo geef je een ruimte in feite een nieuw leven. Je geest moet weer helemaal wennen aan de nieuwe manier van leven die optimaal is voor de opstelling die je hebt gekozen, waardoor je echt een fris gevoel krijg van je eigen interieur, ook al zijn alle meubels nog hetzelfde als voorheen.

Je accessoires wisselen

Veel impact maken met weinig inzet en moeite? Wissel dan gewoon van accessoires! Je kunt op die manier bijvoorbeeld aansluiten bij het seizoen, of juist een minder vergankelijk thema kiezen en de accessoires in je huis daarop afstemmen. Zo krijgt een ruimte, of zelfs je gehele inrichting, een frisse nieuwe wind mee.

Nieuwe kunst

Met nieuwe kunst kun je je inrichting ook volledig vernieuwen. Wanneer je een liefhebber bent heb je waarschijnlijk oneindig veel inspiratie om uit te kiezen, terwijl dit voor zij die wat minder bekend zijn met kunst dit een stuk lastiger vinden. Maak je echter niet druk, want kunst kopen is volledig een kwestie van smaak. Het maakt dus niet uit of je er veel of weinig vanaf weet, het gaat erom dat je het mooi vindt! Daarom hoeft kunst ook helemaal niet duur te zijn. Zolang het maar bij jouw voorkeuren past.

Vervang meubels

Nog een manier die goed werkt wanneer je de sfeer in huis graag wilt veranderen is het vervangen van meubels. Zeker wanneer je de grotere meubels zoals je eettafel of bank vervangt heeft dit veel invloed op de sfeer en indruk die een ruimte maakt. Overweeg dit dus als optie wanneer je niet persé goedkoop uit wilt zijn, of een bepaald meubel aan vervanging toe is.

Verhuis naar een droomplek

Misschien ben je het huis waar je nu woont wel gewoon zat. Dat is niet gek, want veel mensen hebben dit gevoel over hun woning. Ga dan simpelweg op zoek naar een huis dat op een fijnere plek staat, of dat fijner aanvoelt voor jou! Dan weet je zeker dat je fijner gaat wonen. Succes.

Reacties