Foto: 2022/Wat-in-2022-onmisbaar-is-in-jouw-woonkamer.jpg

Wat in 2022 onmisbaar is in jouw woonkamer

Je woonkamer inrichten is het leukste en belangrijkste van je hele huis.

Guido van Loon

Je spendeert namelijk de meeste tijd in de woonkamer en het is hierdoor dus de meest bewoonde plek in het hele huis. Ook staan er een aantal items in je woonkamer die onmisbaar zijn. We leggen deze items kort uit in dit artikel met een tip om je woonkamer enorm veel karakter te geven.

Zitplaatsen

Allereerst is er in de woonkamer een zitplaats. Dit is de bank of een sta op stoel wat nou een echt voorbeeld is van een relaxstoel. Het is belangrijk om na te denken over waar de zitplaatsen komen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je de zitplaatsen rondom een TV wilt plaatsen of dat je de zitplaatsen voor het raam wilt hebben of voor de openhaard. Ook moet je rekening houden met het feit of je gewenste zitplaatsen passen in je huis. Meet daarom eerst je huis op voordat je gaat kijken naar de zitplaatsen. 

TV

We hebben het er in de vorige paragraaf al over gehad, de TV. In veel huishoudens staat tegenwoordig een TV. Ook voor de TV geldt dat je de ruimte van je huis eerst moet opmeten en je zitplaatsen wilt beslissen. Er is namelijk een ideale kijkafstand voor TV’s en deze is de afstand tussen de TV en de zitplaatsen. Verder staat een TV ook vaak op een TV meubel. Dit kan een zwevend tv meubel zijn of een op poten en deze kan klein of groot zijn. Dit ligt natuurlijk aan je tv en eigen smaak.

Salontafel

Ook de salontafel is onmisbaar in de woonkamer en wordt gezien als een van de hoofdstukken in een woonkamer. Je gebruikt hem namelijk vaker dan je denkt, om even je koffie neer te zetten of je voeten omhoog te doen. Je salontafel zal je naar je eigen smaak kiezen. Let op dat je bij een grote salontafel nog wel ruimte hebt om te lopen tussen de zitplaatsen en TV. Het is dus soms beter om een kleinere salontafel aan te schaffen. 

Tip: Platenspeler

Om echt karakter aan je woonkamer toe te voegen is het aanschaffen van een platenspeler een goed idee. Met een platenspeler kan je namelijk een pronkstuk in je huis hebben die je anders maakt dan anderen. Daarnaast kan je met de juiste speakers en bass enorm mooi geluid produceren waar je lange tijd van kan genieten.

Reacties