Foto: verbouwen-inrichten-niet-duur

Verbouwen of opnieuw inrichten duur? Welnee!

Nu de zomer in zicht is en de lenteschoonmaak eigenlijk al gedaan mag zijn, is het tijd om eens kritisch te kijken naar je huis.

Guido van Loon

Grote kans dat je nog een paar vakantiedagen hebt staan of zelfs de bouwvak kunt gebruiken om aanpassingen aan je huis te doen. Je weet het wel, die ene muur die geschilderd moet worden, die plinten die op zolder nog steeds gemonteerd moeten en het opnieuw inrichten van de woonkamer omdat het nu al jaren hetzelfde is en dit ook de gasten opvalt. Maar hoe doe je dit allemaal wanneer je eigenlijk wat krap zit met je budget? We geven je drie tips.

Tip 1: bekijk kritisch wat je zelf kunt doen

Zelf doen is géén manier om per definitie te besparen op de uitgaven. Ja, uiteraard kun je zelf alles proberen te doen, maar dat is lang niet in alle gevallen goedkoper. Vaak valt het duurder uit wanneer de isolatie bijvoorbeeld niet goed geplaatst wordt of wanneer je waterschade krijgt door een foutje tijdens het klussen. Roep daarom experts in voor de klussen die je niet zelf kunt. Simpele klussen – of de dingen waar je veel ervaring mee hebt – kun je uiteraard wel zelf doen.
Heb je handige vrienden of familie en hebben die tijd om te helpen? Dan geldt exact dezelfde stelregel. Aan half of matig werk heb je namelijk niets!

Tip 2: prijskwaliteitverhouding moet op nummer één staan

Kiezen voor de laagste prijs is een geweldige manier om verbouwen en opnieuw inrichten duurder dan noodzakelijk te maken. Het gaat niet om de laagste prijs, het gaat om de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Vaak kun je leuke kortingen scoren door goed op te letten. Een Wehkamp kortingscode betekent direct extra budget bijvoorbeeld. Ook is het vergelijken van de prijzen vaak verstandig. Let hierbij wel op. Lagere prijzen betekent niet altijd dat het ook écht goedkoper is. Bestel je in acht verschillende webwinkels en betaal je daardoor acht keer voor de vracht, dan valt het vaak alsnog duurder uit.

Tip 3: bekijk eens wat je hebt liggen

Wil je aan de slag met het opnieuw inrichten of aanpassen van een bepaalde kamer? Kijk eens op zolder, in de schuur of de kelder. Grote kans dat je zelf nog het een en ander hebt liggen dat je kunt gebruiken. Wanneer je opnieuw in wilt richten, is het verplaatsen en verschuiven vaak al een goed begin. Haal dan wel bij voorkeur eerst heel de kamer leeg voordat je begint met opnieuw inrichten. Hoe schoner de lei is voordat je begint, hoe leuker het resultaat wordt! En op deze manier hoeft het zeker niet duur te zijn als je aan de slag kunt gaan met wat je zelf nog hebt.

Reacties