Typisch Nederlandse meubels voor in je huis

Heb je bij jouw thuis net niet helemaal het gevoel dat je thuis bent? Of mis je het gevoel wat je bij het oude huis van je opa of oma had?

12 Februari 2022

Het komt wel vaker voor dat mensen in een nieuw huis gaan en het net iets te nieuw laten. Zo heeft iedereen witte muren, een houten tafel en de standaard grijze bank. Toch kan je met wat kleine aanpassingen ervoor zorgen dat jij je in jouw huis weer echt helemaal thuis gaat voelen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld echt Nederlandse meubels in je huis te plaatsen. Hierdoor wordt je weer vaker herinnerd aan de tijd dat je nog thuis woonde of de tijd waarin je nog veel bij je opa en oma langs kwam. Dat deze typisch Nederlandse meubels niet mooi kunnen zijn is onzin. Zo zijn er genoeg stijl loze meubels van toen die nu nog steeds mooi staan. Hieronder hebben we 2 voorbeelden van mooie Nederlandse meubels op een rijtje gezet.

Delfts blauw

Er zijn diverse Delfts blauwe meubels die mooi staan in hedendaags interieur. Denk bijvoorbeeld aan een Delfts blauw bord of een Delfts blauw vaas. Delfts blauw was vroeger razend populair maar wordt nu steeds minder gezien. Toch kan Delfts blauw erg hip zijn wanneer dit op een leuke manier gecombineerd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Delfts blauwe vaas met gekleurde bloemen er in. Door de gekleurde bloemen wordt het blauw iets minder overheersend waardoor de kleuren elkaar complimenteren. Ook hoeft niet elk Delfts blauwe meubel erg blauw te zijn. Zo kan je ook een vaas kopen die bijna helemaal wit is maar toch Delfts blauwe details heeft. Hierdoor is het nog makkelijker om het meubel stuk in je interieur stijl op te nemen.

Wandborden

Net zoals Delfts blauwe meubels zie je ook steeds minder wandborden terug in het interieur. Erg zonde als je het mij vraagt. Want ook wandborden kunnen veel doen met je woning. Veel mensen denken dat een wandbord aan je muur meteen je huis een ouderwetse uitstraling geeft. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Zo kan je meerdere wandborden bij elkaar op de muur plaatsen waardoor het niet eens meer opvalt dat het bordjes zijn. Zo worden de wandborden als het ware een stuk kunst dat aan je muur hangt. Wandborden komen in diverse kleuren waardoor je ze zelf kan laten aansluiten bij jouw woonwensen. En ook wandborden kan je in het Delfts blauw nemen. Zo creëer je eenvoudig weer echt een gevoel van thuis bij jouw woning.

Reacties