Foto: tips-sfeervol-interieur

Tips voor een sfeervol interieur!

Wanneer de zomer is afgelopen is er niets zo fijn om lekker binnen te zitten en voor de kachel een boek te lezen of te ontspannen voor de televisie.

Guido van Loon

Natuurlijk werkt dit het best in een interieur dat ook gezelligheid uitstraalt. Vind je het lastig om je interieur sfeervol te maken? Dat hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn. Lees in dit artikel hoe je een warme uitstraling kunt geven aan je huis.

Licht

Wanneer je een boek wilt lezen of een spel wilt doen, werkt dat niet fijn als je dat moet doen onder felle verlichting. Zorg er dus voor dat de lampen in je woning een rustige lichtbron zijn. Ook is het fijn wanneer de verlichting bij elkaar past. Dat zorgt voor een rustige sfeer in je kamer. Wat ook gezellig staat in huis, zijn kaarsen. Geef toe: wat is gezelligheid zonder kaarsjes? Het voordeel van kaarsen is bovendien dat je ze overal in huis kunt neerzetten: op tafel, in een kast of op een plank. Wanneer je van geurkaarsen houdt, kun je deze natuurlijk ook gebruiken. Zorg er wel voor dat je niet allemaal verschillende geurkaarsen aansteekt. Dat ruikt juist niet lekker: houd het dus bij één geur.

Planten

Ook planten doen erg veel met de sfeer in huis. Bovendien hebben planten gezonde voordelen: ze zorgen namelijk voor zuurstof in huis. Daarnaast stralen planten leven uit. Investeer dus eens in een mooie, grote kamerplant en haal regelmatig verse bloemen in huis.

Kleur

Kleur bepaalt daarnaast ook de sfeer in je huis. Kies dus voor kleuren die warmte uitstralen. Dat zijn bijvoorbeeld bruin, rood, of oranje. Pas deze kleur niet alleen toe op je wanden, maar kies ze ook voor meubels en accessoires. Kleuren die wat koeler zijn, zijn bijvoorbeeld grijs, zwart en blauw. Deze kun je natuurlijk prima gebruiken, maar wanneer je een warme uitstraling wilt, is het wel aan te raden deze kleuren te combineren met de warmere tinten.

Meubels en accessoires

Ook meubels en accessoires kun je ook je kamer sfeervol maken. Denk dus goed na over een meubelstuk dat je aanschaft: een mooie eettafel of salontafel zijn echte blikvangers in je kamer. Het is dus de moeite waard om daarin te investeren. Ook accessoires doen veel met de sfeer. Koop bijvoorbeeld eens een mooie schapenvacht voor op een bank of stoel, of een vloerkleed waar je lekker op kunt zitten. Waar je ook aan kunt denken, zijn gordijnen in warme tinten en zachte kussens. Je zult merken dat je huis van zulke dingen gelijk een stuk sfeervoller wordt. Ook bij je wanden kun je voor sfeer zorgen door er bijvoorbeeld posters en schilderijen op te hangen die bij je interieur passen.

Reacties