Tips om je meubels een nieuwe look te geven

Wanneer je al een tijd in je huis woont, kan het zijn dat je je woning een beetje beu wordt.

Guido van Loon 23 Maart 2022

Dat betekent niet dat je direct een nieuw huis moet kopen, of dat je de woning helemaal moet verbouwen. Je kunt er ook voor kiezen om met relatief kleine dingen je woning een totaal nieuwe look te geven. In dit artikel geven we je daar wat tips voor.

Vervang de deurklinken

Deurklinken zijn ook zo’n detail waar je misschien niet direct veel aandacht aan besteedt, maar die wel veel invloed kunnen hebben op een ruimte. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe deurklinken kopen. Ga eens voor matzwart, of kies juist voor een flitsende kleur. Je kunt ook voor bijvoorbeeld deurklinken van glas kiezen, dat is pas chique.

Kies voor nieuw meubelbeslag

Er zijn enorm veel manieren te bedenken om met kleine dingen je woning een volledige makeover te geven. Zo kun je voor nieuw meubelbeslag kiezen, of kun je iets simpelweg een likje verf geven. Hieronder bespreken we verschillende leuke mogelijkheden om voor een klein budget een nieuwe stijl te ontwikkelen.

Ga voor nieuwe kussens

Kussens transformeren een bank. Wanneer je dus je woonkamer bijvoorbeeld een ander uiterlijk wilt geven, zonder dure nieuwe meubels te kopen, kun je ervoor kiezen om nieuwe kussens op bijvoorbeeld je bank te leggen. Ga bijvoorbeeld voor een andere kleur, of kies een totaal andere textuur of print. Dat zorgt direct voor een frisse look.

Koop een pot verf

Met verf los je vrijwel alles op. Je kunt je muur een nieuw kleurtje geven, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je koffietafel in de verf te zetten. Dat zorgt pas echt voor een totaal ander beeld.

Kies een nieuw vloerkleed

Misschien heb je al een vloerkleed liggen, maar misschien ook niet. Hoe dan ook, een vloerkleed kan echt voor een fris beeld zorgen. Heb je nog geen vloerkleed liggen, kijk dan hoe het staat in de ruimte. Heb je al een vloerkleed, kijk dan eens of je het kleed kunt vervangen, of haal hem juist eens weg.

Ga voor een nieuwe indeling

Door een ruimte opnieuw in te delen, kun je een ruimte volledig transformeren. Door gewoon de stoelen, de tafel en de televisie op een andere plek weg te zetten, ken je de kamer straks niet meer terug. Vind je dat de optimale indeling van de ruimte al bereikt is? Kijk dan eens of je wat kleine dingen kunt verplaatsen. Misschien kun je de tafel net wat anders wegzetten, of kun je de stoelen omwisselen. Je kunt er ook aan denken om bijvoorbeeld de boekenkast anders in te delen. Ook dat kan enorm veel verschil maken.

Reacties