Studio HENK lanceert nieuwe collectie meubels

Het Nederlandse meubelmerk Studio HENK lanceert een nieuwe collectie meubels tijdens Maison & Objet in Parijs.

12 Oktober 2019

De nieuwe collectie sluit perfect aan bij de filosofie van Studio HENK - de meubels zijn gemaakt voor elke dag, dankzij hun eenvoud en functionaliteit. Mede-oprichter Okke Albers: “We begrijpen de behoefte aan meubels die niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Ze moeten in je interieur passen, maar ook bij je levensstijl.” Met verschillende mogelijkheden om de meubels te customisen, creëer je zelf een meubel die perfect past bij beide.

Terug naar de basis

De Base eettafel is een eenvoudig ontwerp dat het vakmanschap laat zien waarmee onze meubels worden gemaakt. Zo heeft de tafel bijzondere houtverbindingen die alleen met nauwkeurigheid gemaakt kunnen worden. Als je het frame van dichtbij bekijkt, worden deze houtverbindingen zichtbaar. De zichtbaarheid van het maakproces is kenmerkend voor de meubels van Studio HENK. Ontwerper Xander Albers: “Het is mooi om te zien hoe meubels gemaakt worden. We willen dit niet verhullen, maar juist zichtbaar maken.” De bijzondere houtverbindingen dragen bij aan de eigenheid van het ontwerp. Tegelijkertijd geeft het eikenhout de tafel een lichte, toegankelijke uitstraling. De Base is ook verkrijgbaar als eettafelbank.

Eenvoudig en functioneel

Modulo is een comfortabele modulaire zitbank. De smalle armleuningen geven de zitbank een lichte uitstraling, kenmerkend voor de ontwerpen van Studio HENK. Door de centrale stalen pootjes, die net als het frame van de Base een T-vorm hebben, zweeft de bank boven de grond. Dit draagt bij aan het luchtige karakter van Modulo. De zitbank bestaat uit verschillende losse elementen, zodat je naar eigen wensen je zitbank kunt samenstellen.

De zitbank is perfect te combineren met Otto, een eenvoudige, multifunctionele poef. Otto heeft een eikenhouten basis – een referentie aan de Giuseppe, een ruime zitbank die wij eerder ontwierpen. Net als onze zitbanken is de poef zelf samen te stellen. Zo past hij perfect in je zithoek. Otto is verkrijgbaar in twee maten.

Meer informatie: www.studio-henk.nl

Reacties