Student van het HMC is de beste meubelmaker van Nederland

Van 4 t/m 6 maart 2020 vond de 18de editie van WorldSkills Netherlands plaats: de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden.

18 Maart 2020

Nadat vorig jaar HMC’er Guus van Velthuijsen zich al beste meubelmaker van Nederland mocht noemen is het dit jaar de beurt aan HMC’er Bauke-Jan Beverloo. Hij mag zich vanaf nu ‘Beste meubelmaker van Nederland’ noemen. Naast Bauke-Jan vielen nog twee studenten van het HMC in de prijzen. Interieuradviseur Maud Botman pakte de zilveren plak en interieuradviseur Kimberley Faassen behaalde brons.

Goud voor meubelmaker Bauke-Jan

Student Bauke-Jan deed dit jaar voor de tweede keer mee. Vorig jaar behaalde hij als eerstejaars student al een knappe tweede plaats. Na die ervaring is Bauke-Jan extra gaan trainen en niet zonder verdienste. Hij werd eerste en mag daarmee de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ dragen. Een fantastische prestatie! Door zijn overwinning mag Bauke-Jan Nederland vertegenwoordigen bij de Europese finales tijdens EuroSkills in Graz (Oostenrijk) van 16 t/m 20 september 2020. Wie weet is Bauke-Jan zometeen wel de beste meubelmaker van Europa!

Zilver en brons voor interieuradviseurs Maud en Kimberley

Voor student interieuradviseur Maud waren de WorldSkills Netherlands dit jaar nieuw. Zij deed dit jaar voor het eerst mee en streed meteen volop mee voor een podiumplaats. Dat is gelukt. Ze veroverde de tweede plaats en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook Kimberley deed voor het eerst mee met de wedstrijden van WorldSkills Netherlands in de categorie Interieuradviseur. Zij stond naast Maud op het podium en mocht een bronzen mediale in ontvangst nemen.

Andere finaleplaatsen

Naast drie studenten met podiumplaatsen deden nog twee studenten namens het HMC mee aan de finales van de WorldSkills Netherlands. Dat betekent automatisch dat zij bij de top acht zaten. Bij de opleiding Meubelmaker was dit namens het HMC Jelle Hartman. Hij deed dit jaar voor het eerst mee en behaalde een knappe vijfde plaats. Bij de opleiding Verkoopspecialist deed Amira Gajadhar namens het HMC mee aan de finales. Zij behaalde een zesde plaats.

WorldSkills Netherlands

Skills The Finals 2020 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo'. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

Meer informatie: www.skillsheroes.nl

Reacties
Anderen bekeken ook

Houten tafelblad

Een Houten Tafelblad, naar eigen ontwerp, is niet ‘zomaar te vinden’ in een doorsnee woonwinkel. Hiervoor bezoekt u een specialistische meubelmaker. Inderdaad: een meubelmaker welke nog echt authentiek, in de eigen werkplaats, met de hand meubels vervaardigd! Tafelbladen op maat bij RestyleXL Ons team van meubelmakers kan elke wens van de klant direct vorm geven. Wij denken met u mee, adviseren waar nodig & vertalen wensen direct naar ontwerpen. Wij werken met ambachtelijke houtsoorten, als Oude Eiken, Grenen, hout-typen als Steigerhout, Sloophout, ‘Boomstam’ hout. Hier komen bijzondere creaties uit voort, elk stuk uniek gemaakt voor de klant. Wilt u een Houten Tafelblad op maat, bezoek dan direct onze website Houten Tafelblad direct uit voorraad leverbaar Wij bieden u ook een bijzondere collectie Houten Tafelbladen aan direct uit voorraad leverbaar, in de meest uiteenlopende houtsoorten en modellen, hiervoor bezoekt u ook direct de website van RestyleXL!

RestyleXL

Moderne maatwerkkeuken

Het ontwerpen van een keuken, een balie of een meubel is een samenwerking tussen meubelmaker en opdrachtgever. Hoe gaat dat in zijn werk? Een eerste gesprek vindt plaats bij je thuis of op je bedrijf. Hierin maak je je wensen kenbaar. Vervolgens maakt Wim van Kraaij vrijblijvend een offerte, vergezeld van een schetsmatige uitwerking van je wensen.Samen met jou wordt de offerte en tekening gezamelijk besproken, eventueel aangepast en de materialen, de kleuren en andere details ingevuld.Uiteindelijk leidt dit tot de opdrachtbevestiging met de definiteve tekeningen, die leidend zullen zijn voor het werk. Dan kan de zaag erin!Tijdens de produktie van je meubel ben je altijd van harte welkom in de werkplaats om de voortgang te zien.

Wim van Kraaij

Landelijke keuken

Het ontwerpen van een keuken, een balie of een meubel is een samenwerking tussen meubelmaker en opdrachtgever. Hoe gaat dat in zijn werk? Een eerste gesprek vindt plaats bij jou thuis of op je bedrijf. Hierin maak je je wensen kenbaar. Vervolgens maakt Wim van Kraaij vrijblijvend een offerte, vergezeld van een schetsmatige uitwerking van uw wensen.We zullen de offerte en tekening gezamelijk bespreken, passen deze eventueel aan en vullen de materialen, de kleuren en andere details in.Uiteindelijk leidt dit tot de opdrachtbevestiging met de definiteve tekeningen, die leidend zullen zijn voor het werk. Dan kan de zaag erin!Tijdens de productie van je meubel ben je altijd van harte welkom in de werkplaats om de voortgang te zien.

Wim van Kraaij