Foto: Slimme-tips-voor-een-grondige-schoonmaak-van-je-huis

Slimme tips voor een grondige schoonmaak van je huis

Is jouw woning toe aan een grondige schoonmaak en kun je wel een paar goede tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Guido van Loon

Bron: https://www.woningontruimingcentrale.nl

Schoenen uit in huis

Als je ervoor wilt zorgen dat je huis schoon is, is het natuurlijk allereerst belangrijk om zo min mogelijk vuil van buiten mee naar binnen te nemen. Stel daarom bijvoorbeeld de regel in om in huis niet met schoenen aan te lopen. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld pantoffels, slippers of gewoon alleen sokken dragen. Je zult merken dat dit al een hoop scheelt!

Een schoon fornuis

Wist je dat je je fornuis eenvoudig schoon kunt krijgen met behulp van een beetje citroen? Snijd een citroen doormidden en knijp het sap uit in een kommetje. Wrijf het sap vervolgens met een doek over het fornuis heen en laat het even intrekken. Neem daarna het fornuis af met een vochtige doek en je zult merken dat je fornuis straalt als nooit tevoren!

Vlekken verwijderen uit tapijt of vloerbedekking

Zitten er vlekken in je tapijt of op je vloerkleed? Grote kans dat het je lukt om ze eruit te krijgen met behulp van koolzuurhoudend water. Giet het over de vlek heen en laat het even intrekken. Probeer het na een poosje droog te deppen met behulp van een stuk papier of een oude vaatdoek. 

Maak gebruik van wegwerpdoekjes

Wegwerpdoekjes zijn ideaal en daarom maak ik er zelf dan ook volop gebruik van! Er bestaan wegwerpdoekjes voor het sanitair, voor de keuken en voor meubels. Gebruik ze om stof weg te halen of om viezigheid schoon te maken en gooi ze na gebruik weg. Veel mensen gebruiken hiervoor een vaatdoek, maar daar blijven bacteriën en viezigheid vaak in achter. Door wegwerpdoekjes te gebruiken heb je daar geen last van!

Hulp bij de schoonmaak van een vervuilde woning

Achter iedere vervuilde woning zit een eigen verhaal. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand onverhoopt is komen te overlijden. In zulke situaties hebben nabestaan vaak een hoop aan hun hoofd en moet er veel geregeld worden. Zo kan het ook zijn dat de woning in kwestie moet worden leeggehaald, moet worden schoongemaakt en moet worden opgeleverd. Wat veel mensen niet weten is dat je er in zulke situaties niet alleen voor staat. Er zijn gespecialiseerde bedrijven actief die je zorgen uit handen nemen en die je kunnen helpen bij de schoonmaak van de vervuilde woning. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het leegruimen, het afvoeren van restafval, het verwijderen van behang en/of tapijt en eventueel schilderwerk. Goed om te weten, mocht je in een vergelijkbare situatie zitten of er in de toekomst mee te maken krijgen.

Reacties