Prijswinnende linostoel te zien op DDW

Berend van de Linde, een twintigjarige student van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam, ontwerpt een stoel met een fraaie binnenkant van linoleum.

02 December 2018

Nadat hij de prijs kreeg voor beste vakman en beste ontwerp van zijn eigen school, ontving hij ook de prestigieuze talentprijs van Baars & Bloemhoff. De stoel is tijdens de Dutch Design Week (DDW) te zien op de tentoonstelling, ingericht door Baars & Bloemhoff.

Het gaat om een moderne eet- of bureaustoel, ontworpen met een actieve zithouding. In het ontwerp komen twee vormen samen, te weten de rugleuning en de zitting, die uiteindelijk een geheel vormen door de laagopbouw van het basismateriaal te weten vliegtuigtriplex. Hierdoor lijkt het echter net alsof de zitting en de leuning uit elkaar zijn gegroeid. Dit heeft Berend nog extra benaderd door te kiezen voor linoleum als afwerking. Zo creëerde hij namelijk een binnen- en een buitenkant, met respectievelijk linoleum en berkenhout triplex.

Dutch Design

 

Berend koos voor Furniture Linoleum van Forbo Flooring omdat dit een heel breed aanbod heeft aan trendy kleuren. Bovendien blijft hij naar eigen zeggen met deze duurzame materiaalkeuze dicht bij zijn ontwerp. Als de stoel gestoffeerd zou worden, zou hij veel te lomp worden, aldus de student. Tegelijkertijd nodigt linoleum uit om op te gaan zitten.

Voor meer info over Furniture Linoleum zie https://www.forbo.com/flooring/nl-nl/producten/linoleum/furniture-linoleum/b39r4s.

Reacties
Anderen bekeken ook