Foto: 250401

Show them what you`ve got! Laat met je spullen zien wie je bent

De nieuwe manier van opbergen is nietsverhullend. Met open kasten, kekke kapstokken en vitrinekastjes verberg je je spullen niet, maar laat je jouw persoonlijke bezittingen juist zien.

Guido van Loon

De nieuwe manier van opbergen is nietsverhullend. Met open kasten, kekke kapstokken en vitrinekastjes verberg je je spullen niet, maar laat je jouw persoonlijke bezittingen juist zien.

Zo schept de nieuwe generatie opbergmeubels orde in de chaos en straalt je interieur jouw identiteit uit. Exposeren is het nieuwe opbergen!

 

Door: Marloes Tervoort & het Perscentrum Wonen

Exposeer!

Iedereen heeft pronkstukken die een speciaal plekje verdienen. Denk aan een waardevolle foto in een mooi lijstje, een beeldje dat je meenam van een bijzondere verre reis of het chique servies dat je hebt geërfd van je oma. Speciaal hiervoor bestaan er prachtige servies- en vitrinekastjes, bijzettafels of pronkkasten, waarmee je perfect de expositie over je eigen leven inricht. De kasten zijn er in warm (noten)hout, maar steeds vaker ook in strakker vormgegeven versies van aluminium en glas. Zoals de internationale woonbeurzen en woonmodetrend Metal Worker al aantoonden, is metaal hot in 2011. Onthoud dat je de koude metalen kasten combineert met warmte, zoals vloerkleden, wollen plaids en gebreide kussens.

Open up!

Zagen we kasten eerst vooral als een plek om spullen in te verstoppen, de nieuwe generatie kasten biedt veel open ruimtes waarmee je jouw eigendommen juist onthult. In de kast staan boeken, beeldjes, souvenirs en foto’s: die spullen die iets zeggen over wie jij bent. De dichte vakken die de kast óók heeft, gebruik je voor de spullen die je liever niet in het zicht hebt. Veel van de open kastontwerpen zijn geheel zelf samen te stellen, waardoor je een origineel item bezit. Hun tijd ver vooruit waren ontwerpers Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer. Al in 1985 ontwierpen zij kastenprogramma Vision, waarbij greeploze kubussen in verschillende kleuren en met verschillende diepte-, hoogte- en breedtematen eindeloos te variëren zijn. Perfect om je eigen verbeelding op los te laten. Door de modules handig te gebruiken kun je met Vision zowel sideboards en tv-meubels als grote wandkasten creëren. De nieuwe kast Totem, van ontwerper Vincent van Duysen, biedt dezelfde vrijheid bij het samenstellen en indelen. De kast kan zowel zwevend als aan de grond bevestigd kan worden. Door de mogelijkheid om de opening van elk blok aan een andere kant te plaatsen, krijgt de kast een speels effect. Kun je je droomkast niet vinden? Je kunt jouw ideale kast ook geheel op maat laten maken, voor elke ruimte in huis, in alle kleuren van de regenboog en met keuze uit diverse materialen en afwerkingen: van ronduit rood tot witte weelde en van een pronkkast tot linnenkast. Je kast zelf vormgeven biedt veel voordelen, mogelijkheden én keuzes. Niet iedereen is goed in keuzes maken, dus voor wie het lastig vindt zelf een ontwerp samen te stellen, zijn er kant-en-klare kasten in vaste maten, zoals de Booktower. Deze solide kast laat je boeken optimaal uitkomen, maar kan natuurlijk ook andere voorwerpen van een prachtig plekje voorzien. Een luchtige en open structuur domineert momenteel ‘de kastenwereld’. Natuurlijk houd je je kleding netjes achter gesloten deuren, maar voor de woonkamer geldt: haal al je pronkstukken tevoorschijn en laat zien wie je bent! Show them what you’ve got!

Show your true colours!

Opvallend is dat de nieuwe open kastsystemen, naast je persoonlijke eigendommen, ook veel kleur laten zien. Zo zien we naast standaard zwart, wit en grijs ook veel geel, blauw, groen, oranje en roze. Kleuren die allemaal terug te vinden zijn in metalen kastensysteem Stack. Op een basisunit plaats je de blokken en kleuren die je mooi vindt. Laatjes, deurtjes, open delen in roze, geel, rood, blauw of zwart; alles is mogelijk. De onderdelen hebben wat weg van kluisjes, waardoor de kast een stoere uitstraling heeft.

Reacties