Foto: 2017-10/AB-Meubelen-design-21.jpg

AB Meubelen speelt in op groeiende trend van maatwerkmeubelen

De dagen van massaproductie en trendgevoelige interieurdesigns zijn voorbij.

Nu de economie aantrekt investeren meer en meer consumenten in luxe maatwerkmeubelen. De wereldwijde luxe meubelmarkt maakt tussen 2015 en 2019 een verwachte jaarlijkse groei van 4 procent door en Europa heeft in dit segment de grootste afnemersmarkt. Jessica Hijdra van AB Meubelen speelt feilloos in op deze trend. Zij levert maatwerkmeubelen, interieur- en 3D-ontwerpen van hoogstaande kwaliteit.

Gegroeid vanuit passie
Een van de redenen waarom custom-made meubelen zo populair zijn is het duurzame karakter ervan en omdat ze gemaakt worden door ambachtslieden en designers die alleen maar werken met de allerbeste materialen. Jessica Hijdra is geschoold meubelmaker-fijnhout en een schoolvoorbeeld van zo’n vakvrouw. Vanuit het opknappen van meubels in haar schuurtje in de achtertuin bouwde zij een eigen bedrijf op. Tweeënhalf jaar geleden hakte zij de knoop door om fulltime haar droom te verwezenlijken.

Jessica Hijdra: “Als vrouw kreeg ik in een door mannen gedomineerde markt slecht mijn voet tussen de deur. Ik werd vaak afgewezen omdat kleine meubelmakerijen toch de voorkeur gaven aan een grote stoere man. Ik kon wel aan de slag bij de grote bedrijven, maar daar druk je op een knopje en komt er een kast uitgerold. Dat noem ik geen meubelmaken. Mijn vader gaf mij de passie voor mooie meubelen en design al op jonge leeftijd mee; in onze achtertuin maakten we samen de mooiste creaties. Dankzij de groeiende vraag in de markt heb ik nu het voorrecht om een goedlopend bedrijf te runnen, gegroeid vanuit mijn passie.” 

Persoonlijke aandacht centraal
De werkwijze van AB Meubelen kenmerkt zich door de bijzondere, persoonlijke dienstverlening. De stijlvolle interieurs staan bekend om hun kwaliteit. Enerzijds vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de materialen, anderzijds door de persoonlijke aandacht voor de klant. “Mijn missie is om elke klant een interieur te geven dat alle verwachtingen overtreft. Niet alleen qua comfort en uitstraling, maar zeker ook wat betreft kwaliteit en originaliteit”, aldus Jessica. “Ik adviseer de klant altijd om een stijl aan te houden en die lijn door te voeren, zodat het interieur één geheel wordt en blijft.”

Bij AB Meubelen kun je terecht voor maatwerkmeubelen, interieur- en 3D-ontwerp. Elk interieur begint met een gesprek op locatie. Door te luisteren naar de wensen van de klant, de mate van lichtinval te inventariseren en een indruk op te doen van de ruimte, wordt vervolgens aan de hand van onder meer een 3D-tekening een interieurontwerp uitgewerkt dat indien gewenst door AB Meubelen wordt gerealiseerd.

Reacties