Foto: press_2013//woonbeurs-amsterdam-geopend.jpg

1 oktober - 6 oktober: Woonbeurs Amsterdam

Woonbeurs Amsterdam ziet lichtpuntjes in woonmarkt. Piet Boon opent Woonbeurs.

Woonbeurs Amsterdam ziet lichtpuntjes in woonmarkt. Piet Boon opent Woonbeurs.

Ontwerper Piet Boon heeft vandaag de 21e Woonbeurs Amsterdam in de RAI feestelijk geopend. Terecht feestelijk, want er zijn veel lichtpuntjes te signaleren in het Nederlandse woonlandschap. De consument heeftvolop interesse in wonen, shopt steeds meer online en wil ook praktisch advies bij het omschakelen naar voordelig en duurzaam wonen.

 

Er worden weer meer vergunningen aangevraagd voor bouw en verbouwingen en op het Adviesplein en Architectenplein op de Woonbeurs is dat goed te merken. Er zijn honderden afspraken gemaakt voor adviezen die de vele woonexperts daar geven. En ook elders blijkt de toenemende interesse in wonen. De snelst groeiende webwinkels zijn die over woninginrichting & tuinen, veel Nederlanders willen een nieuwe keuken of badkamer of een complete metamorfose van hun interieur en een op de vijf Nederlanders wil spaargeld investeren in energiebesparing van de woning. Voor al deze ontwikkelingen biedt Woonbeurs Amsterdam 2013 in de RAI van 1 t/m 6 oktober volop inspiratie.

 

De nieuwste woontrends

- Status is niet meer het doel van de huidige generatie. De nieuwe consument wil welzijn voor hemzelf en mensen om hem heen. Bewust consumeren is de nieuwe status.

- De consument wordt ook zelf ontwerper. Alles wordt maatwerk. Neem de Nederlandse meubelmerken uit het Dutch Design District op de beurs. Leolux heeft een grote collectie waarin ‘Create Your Own’ centraal staat. En Auping lanceert de Criade waarmee je zelf je bed samenstelt.

- Nationale en internationale ontwerpers verbreden hun doelgroep. Prachtige producten, vaak gelimiteerd in oplage en goed betaalbaar. Wehkamp.nl lanceert een nieuwe collectie samen met ontwerper Edward van Vliet.

- Samen maakt sterk. De Nederlandse merken Eijffinger, Forbo, Luxaflex en Desso presenteren zich samen in één stand. Zij laten zien hoe één ruimte drie keer anders kan worden ingericht met hun collecties. Volvo werkt samen met het spraakmakende designduo Studio Job aan een design statement.

- Productlijnen doorontwikkelen is ook een trend. Flexa introduceert op de beurs de bekende verf lijn Coleur Locale. 

 

Duurzaam wonen

Advies over duurzaam wonen is te vinden in het Lang Leve Je Huis Huis. Sanoma lanceert vandaag het nieuwe platform langlevejehuis.nl. Met slimme en behapbare adviezen om voordelig en duurzaam te wonen. Eén op de vijf consumenten wil dit jaar investeren in energiebesparing in de woning, maar miste goede, praktische hulp. Op langlevejehuis.nl kan iedereen nu een handig stappenplan maken.

 

Pin 2013 voor TextielLab en Langenhuijsen

TextielLab in Tilburg heeft dit jaar de Woonbeurs Amsterdam PIN 2013 in de wacht gesleept. TextielLab werkt met nieuwe technieken en materialen en onderscheidt zich als een creatieve proeftuin, aldus de jury. En ontwerper Lenneke Langenhuijsen van de serie Wooden Textiles is door het TextielMuseum voorgedragen voor de Young Talent Pin 2013. Eerder kregen o.a. Jan des Bouvrie, Piet Boon, Piet Hein eek, Scholten & Baijings, Frozen Fountain en Bertjan Pot de vakprijs al opgespeld.

Meer informatie: www.woonbeurs.nl

 

Publicatiedatum: 1 oktober 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties