Nieuwe eigenzinnige woonwinkel met een vleugje entertainment

Nederland is een zeer bijzondere woonwinkel rijker: Spektakel.

07 December 2019

Dit nieuwste woonconcept van Jeroen Speksnijder (bekend van Cash or Trash en populaire woonwinkel Spoor 38) maakt een gewaagde combinatie tussen vintage, nieuw, art, Scandinavisch design, blingbling en een vleugje entertainment. Geen gewone meubels, maar een exclusieve woonwinkel vol tijdloze eyecatchers die het verschil maken in je interieur.

In de winkel zijn niet alleen de items te vinden die eigenaar Jeroen Speksnijder in het SBS6-programma Cash or Trash weet te bemachtigen, ook reist hij de hele wereld over in zijn zoektocht naar unieke stukken. Zo is een bijzondere collectie ontstaan die wekelijks verandert: van kitsch reclamebeeld tot authentieke bimbobox en van industriële barkruk tot extreme gietvloer of chique sofabank. Speksnijder: “Inkopen gaat bij mij op gevoel. Of het nu bij Cash or Trash is, een boedelverkoop ergens in Frankrijk of een galerie in New York. Als ik iets mooi vind, dan koop ik het. Daarnaast vind ik gewone winkels vaak maar saai. Er moet iets te beleven zijn, zodat je steeds je ogen uit blijft kijken. Dat heeft geresulteerd in deze eigenzinnige winkel vol bijzondere juweeltjes, waar je steeds weer iets nieuws ontdekt.”

Ronddraaiende decors

Alleen al het gebouw waar Spektakel gevestigd is, is een belevenis op zich: een voormalige garagewerkplaats waar een sfeer is gecreëerd die zich het beste laat omschrijven als een kruising tussen galerie, een Ibiza loungeclub en huiskamer. De vele unieke stukken worden er op originele wijze geëxposeerd, soms zelfs op ronddraaiende decors. Zo maakt Spektakel winkelen een belevenis tot en met het afrekenen toe. Speksnijder heeft zelfs speciale buizenpost laten installeren, waarin je na het afrekenen je geld of creditcard met een mooie looping voorbij ziet vliegen.

Omdat Spektakel Wonen alleen unieke stukken verkoopt, wisselt de collectie continu. De showroom van Spektakel Wonen (Chromiumweg 10, Amersfoort) is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur of op afspraak.

Voor meer informatie en een indruk van de collectie: www.spektakelwonen.nl

Reacties
Anderen bekeken ook

Nieuwe Woonwinkel in het centrum van Nij

Interieurliefhebbers opgelet! Want Nijmegen heeft er een nieuwe woonwinkel bij. In een deel van de oude V&D aan de Grote Markt vind je voortaan de hippe woonwinkel All About Living. All About Living is de meest uitgebreide woonwinkel van Nijmegen en dat midden in het centrum. Een meubel wil je zien en uitproberen en dat begrijpt All About Living. Voortaan kun je een dagje stad perfect combineren met wooninspiratie opdoen en de leukste woonitems of woonkado’s vinden.

Woonboulevard Wijchen