Foto: tv-beugels-

Mooie alternatieven voor een tv meubel

Kijk je wel eens naar je tv en vraag je je af of deze op de goede plek in de kamer staat? Het verplaatsen van je tv meubel is makkelijker gezegd dan gedaan.

Guido van Loon

Je moet bij het verplaatsen van je tv meubel waarschijnlijk de hele inrichting van je woonkamer op zijn kop zetten. Toch is er een hele eenvoudige oplossing om je tv op een meer flexibele plek te plaatsen, zonder dat het je extra ruimte kost. Dat doe je namelijk met een tv beugel.

Een moderne oplossing aan de wand

Een tv beugel heeft een aantal voordelen. Je kunt ten eerste iedere plek in je woonkamer kiezen die voor jou het beste uitkomt. Dus je hangt de tv beugel centraal op de muur tegenover de bank, zodat je daar het beste zicht hebt. Of je kiest voor een oplossing tussen je woonkamer en je keuken, zodat je ook tijdens het koken tv kunt kijken. Een tv beugel kun je gemakkelijk van de wand afhalen en je draait het scherm in de juiste richting. Zo heb je altijd goed zicht op het scherm, zonder dat je de tv werkelijk hoeft te verplaatsen. Als je de tv beugel weer tegen de wand plaats, zit er praktisch geen ruimte tussen de tv en de muur, het ziet er strak en modern uit en dat past dan weer prima in je interieur.

Een tv beugel in verschillende maten

Wil je graag een tv in een kamer waar je niet veel ruimte hebt, bijvoorbeeld een slaapkamer of een werkkamer? Je hebt de ruimte al vol staan met een bed en een kledingkast, of je wilt ruimte hebben om te kunnen werken. Dan is een extra meubelstuk voor je tv het laatste wat je kunt gebruiken. Met een tv beugel kun je toch een tv ophangen, ook als je geen extra meubels meer in de kamer wilt zetten. De tv beugel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, bijvoorbeeld vanaf vijftig centimeter. Dus of je nu kiest voor een kleiner of groter beeldscherm, de sterke constructie van de tv beugels kunnen dat eenvoudig dragen.

Bevestig eenvoudig zelf je tv beugel

Het ophangen van een tv beugel is een eenvoudig klusje. Je hoeft de beugel zelf niet in elkaar te zetten, dus het enige wat je moet doen is de plek bepalen waar je hem op wilt hangen. Hou hierbij rekening met de afstand die de tv kan halen als je de tv beugel volledig van de muur zou halen. Dus dat betekent dat er voldoende vrije ruimte moet zijn om de beugel uit te trekken, te draaien of te kantelen. Als je de tv beugel hebt opgehangen en je komt er dan pas achter dat er niet genoeg ruimte is, heb je geen profijt van alle functies. Nadat je de beugel stevig met de bijgeleverde schroeven in de muur hebt gemonteerd, plaats je de tv in de beugel. Vervolgens werk je de kabels helemaal weg in de aanwezige kabelgoot. Is het niet nodig dat de tv van de muur afgehaald kan worden en heb je liever een vaste, platte tv beugel? Ook dat is mogelijk. Met een tv beugel kun je alle kanten op, zonder dat het zichtbaar ruimte inneemt.

Reacties