Foto: 2020/ergonomische-bureaustoel.jpg

Het belang van een ergonomische bureaustoel

Wil jij een goede bureaustoel kopen? Dan heb je de term ergonomie vast voorbij zien komen.

Maar waarom moet je kiezen voor een ergonomische bureaustoel? En waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen? Wij geven jou advies over hoe jij een geschikte bureaustoel kan vinden, lees snel verder in ons blog.

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel stelt de individuele behoeften van de gebruiker centraal. De verstelbaarheid en aanpassing aan jou als gebruiker wordt als basis gebruikt in het ontwerp. Een conventionele bureaustoel wordt als een universele stoel gebruikt waar iedere medewerker op een gelijke manier op zit en verstellingen merendeels hetzelfde zijn. De conventionele stoel is generiek. De ergonomische bureaustoel is daarentegen gericht op het individu. ondersteuning waar nodig en persoonlijke instelmogelijkheden. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt de gebruiker, volgt zijn/haar lichaam, de zitting en beweegt mee wanneer nodig. Kortom, de stoel volgt de gebruiker in plaats van andersom.

Waarom is ergonomie zo belangrijk?

Iedereen ervaart comfort anders en ieder lichaam is anders. Een aangename zitplaats waardoor men langdurig kan zitten in een gezonde, actieve zithouding is wat een ergonomische bureaustoel zo belangrijk maakt. Ga voor gezond werken en belast je lichaam minder. Voorkom of verminder lichamelijke klachten zoals rug, arm en nekklachten doordat je ondersteuning krijgt daar waar nodig is. Een leuke bijkomstigheid is dat het je ook nog is productief en gefocust houdt.
Tip: Ga naar Bureaustoelexpress.nl voor een groot aanbod aan ergonomische bureaustoelen.

Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?

Welke ergonomische bureaustoel je ook kiest, de verstelmogelijkheden bepalen hoe goed de stoel zich aan jouw lichaam kan aanpassen. Gebruik jouw individuele behoeften en de maten van ondersteuning als een maatstaf. Hou rekening met de zitduur, het type werkzaamheden en jouw lichaamsbouw. Ga vervolgens kijk naar standaard instellingen van de zithoogte, zitdiepte, de rugleuning, lende steun en armleggers. En kijk tot slot naar uitgebreide instelmogelijkheden van de eerdergenoemde punten. Denk niet alleen aan een lende steun maar bijvoorbeeld ook aan de instelbaarheid van diepte. Heb jij nog hulp nodig bij je keuze? Gebruik de ARBO-regels als houvast. Lees het uitgebreid terug zodat je precies weet waar een ergonomische bureaustoel aan moet voldoen.

Een goede ergonomische bureaustoel kopen?

Kies voor een investering die past binnen jouw budget maar ook aansluit op jouw persoonlijke behoeften. De juiste bureaustoel zorgt voor een prettige, comfortabele werkplek waar jij langdurig geconcentreerd kan werken. Voor welke ergonomische bureaustoel jij kiest is afhankelijk van jouw individuele behoeften en wat jij belangrijk vindt.

Reacties