Floris Hovers en Family W steken meubels in een nieuw jasje

Floris Hovers en meubellabel Family W brengen samen een vernieuwde serie ‘Plankmeubels’ uit.

10 Februari 2019

Tijdens Object Rotterdam (8-10 februari) presenteren zij een stoel, een kruk en een bank in massief eikenhout en in nieuwe kleuren. Floris Hovers en Family W delen een liefde voor eenvoudige, eerlijke ontwerpen. De samenwerking, hoewel sneller dan verwacht, komt voor henzelf dan ook niet als een verassing.

Lidewij Edelkoort

Floris Hovers en Family W waren eerder samen te zien in de gallerie van Lidewij Edelkoort in Parijs tijdens de expositie ‘It’s a gift to be simple’. Foppe: “We hadden Floris al op ons lijstje staan van ontwerpers waar we graag mee wilden samenwerken. Dat het zo snel zou gebeuren, hadden we niet durven hopen.” Ook Floris hoefde niet lang na te denken: “Ik vind het leuk dat ik mijn plankmeubels bij dit frisse, jonge label kan onderbrengen. De gedrevenheid en energie van Foppe en Friso geven mij vertrouwen.”

Een studie naar beperking

De Plankmeubels komen voort uit een studie met ‘beperking’ als motto. Floris Hovers wilde uit één enkele plank een stoel maken. Toen dat lukte, volgden ook al snel een kruk en een bank. Voor de serie gebruikt Floris opvallende zwarte schroeven. Samen met de eikenhouten planken vormen ze de stoel. Zo maakt hij de constructie op een subtiele manier zichtbaar.

Derde collectie Family W

De Plankmeubels vormen alweer de derde collectie van Family W, na ‘By Hand’ (DDW2017) en ‘Erfstukken’ (DDW2018). De meubels van Floris Hovers hebben vaak iets iconisch – een mooi ingrediënt voor meubels die graag oud willen worden. En laat dat laatste nu net de missie zijn van Family W.

Reacties
Anderen bekeken ook