Duurzaam wonen met meubels van lokale Hollandse fabrieken

Inmiddels is het voor de meeste mensen wel bekend dat wereld duurzamer moet worden. Ook duurzamer wonen is hier een onderdeel van.

30 Januari 2019

Natuurlijk is het mogelijk om duurzamer te gaan wonen door minder energie te verbruiken. Maar wist je dat er ook nog andere manieren zijn om duurzamer te wonen? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

Maak gebruik van isolatieglas

Het goed isoleren van je woning door middel van dubbelglas, triple glas of HR++ kan isolatiewaarde aanzienlijk verhogen. Door gebruik te maken van isolatieglas houd je de kou buiten en voorkom je dat de warme lucht via de ramen verloren gaat. Daarnaast kan het je op jaarbasis een besparing van honderden euro’s opleveren. Een win-win situatie dus.

Duurzaam Hout

Helaas is de wereldvoorraad aan hout steeds sneller aan het verdwijnen. En eerlijk, de keuze om gebruik te maken van duurzaam hout als woningeigenaar zal hier niet veel aan veranderen. Maar toch vinden we het belangrijk dat we mensen bewust maken van de mogelijkheden op dit gebied. Wil je gebruik maken van duurzaam hout? Kies dan voor meubels met een FSC of PEFC keurmerk. Deze keurmerken zijn door de overheid goedgekeurd en zorgen ervoor dat de bossen behouden kunnen blijven. Zowel FSC als PEFC hout zijn herkenbaar aan het label.

Ondersteun lokale ondernemers

De grootverbruikers op onze wereld zijn vaak de multinationals. Doordat zij op grote schaal moeten produceren en de kosten zo laag mogelijk willen houden is duurzaamheid vaak het ondergeschoven kindje. In tegenstelling tot multinationals produceren lokale ondernemingen, zoals BEUK Meubels op een veel kleinere schaal. Hierdoor kan er meer aandacht besteedt worden aan een duurzame onderneming met duurzame producten. Wil je duurzamer gaan wonen? Kies dan eens een keer voor de lokale ondernemer uit je buurt in plaats van een grote speler op de markt.

Heb je zelf nog tips om duurzaam te wonen? Laat ze dan achter in een reactie!

Reacties