Chesterfield Edinburgh

De Edinburgh van Springvale Chesterfields is een Chesterfield met een exquise stijl van de hoogste kwaliteit. Let op de fraai gevormde armen die deze charmante suite een unieke shape geven met een onvergelijkbaar zitcomfort. De Edinburgh-serie is verkrijgbaar als o.a. vierzits-, driezits- en tweezitsbank en als stoel/fauteuil.  

Individueel zitcomfort

Elk door ons geleverde Chesterfield is maatwerk en wordt per commissieorder individueel op maat gebouwd. Het voordeel hiervan is dat er met uw specifieke wensen zonder meer rekening kan worden gehouden.

Een bredere fauteuil, een langere bank, of een langere zitdiepte zijn geen enkel probleem voor de vaklieden van Springvale Chesterfields.

Ook in de samenstelling van uw zitgroep bent u volkomen vrij om "te spelen" met de modellen en uitvoeringen, om zo de combinatie van uw wens zelf samen te stellen. Wij kunnen ons verder bijvoorbeeld voorstellen dat u kiest voor een gladde afwerking, zonder capitons, of een combinatie van meerdere leerkleuren wil toepassen, of een ander zitcomfort voor de bank dan voor de fauteuils wilt hebben.

Voor de meubelmakers van Springvale Leather Chesterfields geldt nog altijd het motto:

"Kan het niet, dan bestaat het niet!"

Kwaliteitsgarantie

 

Natuurlijk gaat onze kwaliteit veel verder dan wat voor U aan de buitenzijde zichtbaar is. Ons bedrijf is lid van Het Gilde Van Meestervaklieden en gaat er natuurlijk van uit dat de aankoop van een chesterfield een belangrijke investering is waarbij de kwaliteit van allergrootste belang is.

Niet alleen het gebruikte leder, maar ook de constructiemethode, kwaliteit van de toegepaste materialen en attentie voor het detail zijn van hoogst belang.

Springvale garantie omvat 10 jaar volledige garantie op frame en vering, vijf jaar garantie op leder, mits onderhouden met ons voorgeschreven onderhoudsproduct.
Na vijf jaar komen slechts materiaal en transportkosten voor rekening cliënt, reparatiekosten zijn gratis!

Wij zijn met recht trots op onze producten en op elk onderdeel van de door U bestelde suite wordt dan ook lange tijd gegarandeerd door de vakmensen die Uw chesterfield hebben vervaardigd.

Waarom maken wij geen gebruik van instanties als de Thuiswinkel Waarborg Fonds etc:
De garantievoorwaarde van deze instanties zijn beperkt tot 3 jaar en is daar in afbouwend.
Onze garantie gaat veel verder, wij zouden onze klanten te kort doen door gebruik te maken van deze instanties.

Leder

Nog steeds geldt de selectie van huiden als een belangrijke factor voor een blijvend kwalitatief resultaat van de uiteindelijke bank of fauteuil.
Het mooiste leer, op zichzelf al een uniek natuurlijk materiaal, is uiteindelijk bepalend voor de schoonheid, duurzaamheid en comfort.
Een aspect dat door geen enkel kunstmatig bekledingsmateriaal valt te ervaren! Door de jaren van gebruik zal het leder, omdat het zich plooit en rekt, alleen maar mooier worden, wat bijdraagt tot het zitcomfort. De adviseur van Springvale Chesterfields zal je graag willen helpen bij de keuze van de leren bekleding. Zijn inzichten en jouw wensen zijn bepalend voor de keuze van een van de leersoorten van Engelands beste leerplooiers die elk hun specifieke eigenschappen bezitten.
Een ding is zeker, welke je ook kiest, de kwaliteit van je zitcomfort voor de komende jaren is gegarandeerd.
Even nog een klein misverstand uit de weg... Een leren bekleding is onderhoudsarm en vlekken zijn net als bij andere natuurproducten gemakkelijk te verwijderen. Kleuren worden hierdoor niet aangetast, omdat deze leersoorten een gepigmenteerde beschermlaag hebben die de vlekbestendigheid nog groter maakt.
Alle door Springvale vervaardigde Chesterfields kunnen worden geleverd in het rundleer van de beroemdste leerlooiers van het Verenigd Koninkrijk:
Andrew Muirhead
Yarwood
Connoly
Byron
Svale
J.M.T.
Pegasus
Het gebruikte leder is semi-aniline leder, dat door en door is geverfd (aniline vatverving) met een gepigmenteerde beschermlaag, een lakprotectie die je suite in hoge mate vlekbestendig maakt en het onderhoud tot een minimum beperkt.
Uiteraard worden er hele huiden toegepast en worden bijvoorbeeld rugpartijen uit een stuk vervaardigd.
Ten slotte zijn alle Chesterfields leverbaar in tientallen kleuren in effen (plain) of naturel kleuren.
 
 
 

 

Levering & Service

Levertijd: 2-8 weken, uitsluitend op bestelling.

Wij voorzien de gehele BeNeLux van Chesterfields en doen de bezorging uiteraard zelf. Onze bezorgers zijn gespecialiseerd in het bezorgen, geven van advies en plegen van onderhoudswerkzaamheden, daarbij moet u denken aan het opnieuw aanzetten van een gesprongen knoop etc. Wij bezorgen uw Chesterfield tot op de plek waar u het wilt hebben en zeker niet tot de deur!

Voor meer informatie bent u van harte welkom in ''The Chesterfield Factory-showroom te Gouda''. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur. Op woensdag zijn wij gesloten!

Onderhoud van een Chesterfield

Regelmatig afnemen met een schone vochtige doek is prima, daarnaast kan een grote beurt af en toe nodig zijn.
Springvale Leather Conditioner is hét verzorgingsproduct voor hoogwaardige leersoorten (behalve Nubuck en Suede) zoals toegepast op je Springvale Chesterfield. Het voedt en beschermt je kostbare suite. Het leer krijgt weer glans en kleur.
Springvale Leather Conditioner is een milieuvriendelijk prduct op waterbasis en is absoluut veilig voor je meubelen.
Gebruiksaanwijzing: met een zachte doek opbrengen, inwrijven en daarna uitwrijven met een schone doek. Bij regelmatig gebruik (4x per jaar) blijft het leer langer mooi en beschermd. Eventueel eerst reinigen met een goede ledercleaner.

Meer van Springvale Chesterfield Bekijk alle