Foto: 2017/Zonnelux.jpg

Een industrieel interieur creëren

Een industrieel interieur maken in jouw huis kan lastig lijken.

Toch is dit relatief eenvoudig om te realiseren. De belangrijkste regel die er is, is dat je het kleurgebruik beperkt. Kies voor zwart, wit en grijs. Er mag ook kleur zijn, maar kies dan voor één accentkleur. Daarnaast is de keuze voor materiaal ook belangrijk. Ga voor ruwe materialen zoals metaal, hout, leer en beton. Zo wordt het een stuk makkelijker om de stoere vibe die jij zoekt ook echt naar voren te laten komen.

Fabriekslampen

Fabriekslampen mogen niet ontbreken in een industrieel interieur. Ze schreeuwen industrie. Omdat ze steeds populairder aan het worden zijn, kunnen ze vrij duur zijn. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden. In kringloopwinkels en op markten worden ze vaak voor een veel zachtere prijs verkocht. Daarnaast kun je ze ook vinden in winkels voor koopjes of bij bouwmarkten.

Niet teveel accessoires: Less is echt more!

Kijk uit met veel kleine accessoires, dat zorgt voor chaos. Industrieel wil juist zeggen dat er rust is. Zorg voor grote eyecatchers en robuuste items. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote vaas, stellingkasten, een enorme poster aan de muur of een poef. Met kussens kun je dit geheel daarna toch wat huiselijker maken.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën geven een stijlvolle en industriële look. Het gebruik van aluminium geeft nog een extra stoere dimensie aan het geheel. Daarnaast heb je geen gordijnen meer nodig om het licht tegen te houden. Deze zorgen er meestal voor dat de industriële look wat minder overkomt. Wanneer je kiest voor de aluminium jaloezie, dan is een lamelbreedte van 50 millimeter optimaal. Dit draagt namelijk bij aan een industriële uitstraling. Bij grote ramen is dit effect het meest opvallend.

Meubels met zo min mogelijk detail

Zorg ervoor dat jouw meubels zo min mogelijk detail hebben. Zo ga je terug naar de oorsprong van het meubelstuk. Als je toch gek bent op details, is dat ook mogelijk. Kies dan voor meubels waarvan je de interne mechaniek kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan een opengewerkte stoel. Zo zorg je toch voor een minimalistische uitstraling.

Reacties