Foto: Planten-kantoor-wonen-nl

Hoe planten op kantoor de productiviteit kunnen verhogen

Als je op zoek bent naar manieren om de productiviteit op het kantoor te verbeteren, dan denk je waarschijnlijk aan zaken zoals training, workflow-optimalisatie en technologie.

Sarah 25 Mei 2023

Maar heb je ooit overwegen om meer planten op kantoor te nemen? Planten hebben namelijk een positieve invloed op je productiviteit en zien er ook nog eens fantastisch uit. In dit artikel vertellen we er alles over!

Groene planten reinigen de lucht

Heb je ooit overwogen om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren? Dit is waar planten wonderen kunnen doen. Ze helpen niet alleen de lucht te reinigen door schadelijke stoffen te verwijderen, maar ze verbeteren ook de luchtvochtigheid door vocht af te geven. Hierdoor wordt de lucht minder droog, wat de kans op droge ogen, hoesten en winterhanden vermindert. Wanneer je je lichaam gezond houdt, kan dit een grote bijdrage leveren aan het verminderen van vermoeidheid, waardoor je je effectiever kunt concentreren op jouw taken. Wil je graag in één keer een mini-jungle op je kantoor creëren? Dan kan een zakelijke offerte voor planten je vast en zeker vooruit helpen!

Planten verminderen stress

Het hebben van planten op kantoor kan ook een psychologisch effect hebben. Het is bekend dat de kleur groen rustgevend is en de geur van bepaalde planten, zoals lavendel en jasmijn, kalmerend werkt op het lichaam en geest. Het hebben van planten op kantoor kan ook helpen de geest helder en gefocust te houden, wat natuurlijk bijdraagt aan een lager stressniveau.

Planten verbeteren concentratie

Een ander voordeel van planten is het vermogen om de concentratie te verbeteren. Dit komt doordat planten de aanwezigheid van zuurstof (O2) verhogen en koolstofdioxide (CO?) verminderen. Het verhogen van zuurstofniveaus wordt in verband gebracht met verbeterde mentale prestaties, waardoor het vermogen om te concentreren op kantoor toeneemt.

Planten verhogen de arbeidsproductiviteit

Een betere concentratie, vermindering van stress, en het reinigen van de lucht en het verbeteren van de luchtvochtigheid - allemaal fijne voordelen dus. En wat is het resultaat? Hogere productiviteit. Een onderzoek toonde aan dat het toevoegen van planten op kantoor een positief effect heeft op de productiviteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van de passiebloem, vrouwentong of pannenkoekenplant? Er zijn een hoop leuke kantoorplanten te vinden.

Planten verhogen creativiteit

Niet alleen het vermogen om te concentreren en stress te verminderen, maar het hebben van planten op kantoor kan ook creativiteit stimuleren. Planten op je werkplek betekent dat medewerkers taken sneller oplossen waarbij creativiteit nodig is. En wist je dat levendige kleuren en plantstructuren ook helpen bij het inspireren van creativiteit? Win-win!

Het hebben van groen op kantoor kan dus een groot verschil maken in de gehele werkomgeving. Een eenvoudige en toch effectieve manier om een positieve invloed te hebben op de prestaties van de werknemers. Dus, waar wacht je nog op? Haal wat planten op kantoor en creëer een fantastische groene werkplek!

Reacties
Anderen bekeken ook