Profielfoto van Akuwoodpanel.nl
Akuwoodpanel.nl
Weidehek 125, 4824 AT Breda
maandag
10:00 - 17:30
dinsdag
10:00 - 17:30
woensdag
10:00 - 17:30
donderdag
10:00 - 17:30
vrijdag
10:00 - 17:30
zaterdag
10:00 - 17:30
zondag
Gesloten

Hoe je een prachtige feature wall kunt creëren met wandpanelen

Lees hier hoe je een feature wall kunt maken met wandpanelen.

Het creëren van een accentmuur is een geweldige manier om textuur, contrast en kleur toe te voegen aan je huis. Terwijl kamers die geschilderd zijn in één kleur of behangen met behang op alle muren een gevoel van eenheid creëren, kunnen ze al snel saai of zelfs eentonig aanvoelen. Een accentmuur voegt daarentegen energie en een duidelijk middelpunt toe aan ruimtes, waardoor ze uitnodigender aanvoelen.

Maar hoe creëer je een accentmuur die er geweldig uitziet en die je jarenlang kunt bewonderen? Hier zijn enkele tips.

De Do's van Accentmuren
Kies een smalle muur

Sommigen geloven dat accentmuren kamers groter lijken, maar dit is meestal niet het geval. Wanneer het echter op de juiste manier wordt gedaan, kunnen ze kamers iets vierkanter doen aanvoelen. De beste manier om een woonkamer of slaapkamer vierkanter te doen lijken (en wat persoonlijkheid toe te voegen) is door een smalle muur te kiezen om een accentmuur te maken.

Kies een duurzaam materiaal

Als je wilt dat je accentmuur in uitstekende conditie blijft voor vele jaren, moet je ervoor zorgen dat je een duurzaam materiaal kiest. Terwijl veel mensen gewoon een likje kleurrijke verf toevoegen, besluiten sommigen om een stap verder te gaan. Wandbekleding van hout is de perfecte manier om een accentmuur te creëren.

Er wordt een brede selectie aan stijlvolle en duurzame aku panelen aangeboden die je ruimte zullen transformeren. Kies uit een breed scala aan kleuren, afwerkingen, texturen en patronen, waaronder maar niet beperkt tot eigentijdse eiken, walnoot, betongrijs, zwart, middernachtblauw, leisteen grijs en jeneverbes groene houten wandpanelen.

Kies een tijdloos patroon

Het is verleidelijk om een gekke verfkleur of wandbekleding van hout in een jazzy patroon te kiezen, maar deze opties gaan waarschijnlijk snel uit de mode. Natuurlijk is het kiezen van iets ultra-trendy prima als je bereid bent om de accentmuur bij te werken zodra het uit de mode raakt. Aan de andere kant, als je van plan bent om je accentmuur meerdere jaren te houden, is het het beste om een tijdloos patroon te kiezen dat er geweldig uitziet, ongeacht hoe interieur decoratie trends evolueren.