string(1) "p"
Profielfoto van Willem Designvloeren
Willem Designvloeren
Lakemondsestraat 13, 4043 JC Opheusden
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 15:00
zondag
Gesloten

Hoe dik moet een betonvloer zijn? | Willem Designvloeren

Hoe dik moet een betonvloer minimaal zijn? En waarvan is de dikte afhankelijk? Op deze pagina vertellen we u in welke situatie welke dikte nodig is.

Wanneer u uw oog hebt laten vallen op een betonvloer is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel ruimte een betonvloer inneemt en hoe dat uitkomt met bijvoorbeeld al aanwezige dorpels in huis. Ook als u nieuwbouwplannen heeft is de dikte van de vloer iets om van het begin af aan rekening mee te houden.

Hoe dik een betonvloer is, is afhankelijk van de locatie waar de vloer komt en of het enkel een leefvloer is of ook een constructievloer. Een betonvloer begint bij minimaal 7 centimeter dik en bijvoorbeeld buiten kan een minimale dikte van 15 of zelfs 20 centimeter nodig zijn.

Dikte betonvloer bij consructievloer met vloerverwarming

Wanneer u al een constructievloer heeft, moet de betonvloer met vloerverwarming minimaal 7 centimeter dik zijn om stevig genoeg te worden. De betonvloer is een dekvloer en leefvloer ineen, waardoor hij sterk genoeg moet zijn. Deze minimale dikte verkleint ook de kans op scheuren.

Hoe dik is een betonvloer op een geïsoleerde vloer

Als er in uw woning of ander pand al een constructievloer met isolatie en vloerverwarming ligt, is een betonvloer van minimaal 9 centimeter dik nodig. Dit is opnieuw belangrijk voor het verkleinen van de kans op scheuren, maar ook om de kans op een hol klinken te verkleinen.

Hoe dik is een betonvloer op zand

Het is ook mogelijk een betonvloer direct op zand te storten. Dit heeft veel voordelen. Door een vloer van minimaal 12 centimeter dik te storten hebt u een constructievloer en leefvloer ineen. Het is mogelijk de vloer direct te isoleren en vloerverwarming aan te leggen. Dezelfde vloer geeft u dan dus ook maximaal wooncomfort.

Hoe dik moet een betonvloer buiten zijn?

De dikte die nodig is voor een betonvloer buiten is hangt af van de functie. Gaat het om een terras waarop geleefd wordt? Maar waar geen zware dingen zoals een auto of boot op komen te staan? Dan is 15 centimeter dikte genoeg. Een oprit of een terras dat wel zwaar belast wordt moet minimaal 20 centimeter dik zijn.

Wat betekent de dikte voor de belasting van uw woning

U vraagt zich vast af wat een betonvloer van bijvoorbeeld 12 centimeter dik constructief gezien betekent voor uw woning. De vloer weegt dan zo’n 292 kilogram per m2. Een behoorlijk gewicht dus. Op de begane grond of in een nieuwbouwwoning is dit meestal geen probleem, maar wilt u zeker weten hoe dit bij uw huis is dan raden wij u aan een constructeur om advies te vragen.

Weten hoe dik de betonvvloer in uw woning zou moeten zijn?

Bent u benieuwd welke vloerdikte in uw woning van toepassing zou zijn? We denken graag met u mee. Bel of mail gerust of vraag het ons wanneer u vloeren komt kijken in onze showroom in Opheusden.