Stûv 30-compact

Deze compacte kachel, die werd ontworpen om aan de toenemende eisen van lage energie woningen en kleine woningen te voldoen, speelt het klaar om doeltreffendheid en functioneel design met elkaar te verbinden.

Stûv 30-compact

Deze compacte kachel, die werd ontworpen om aan de toenemende eisen van lage energie woningen en kleine woningen te voldoen, speelt het klaar om doeltreffendheid en functioneel design met elkaar te verbinden.

 

Waarom is hij beter aangepast aan een lage energie woning?
De meeste haarden die men momenteel op de markt vindt, zijn overgedimensioneerd en laten zich niet goed in de beter geïsoleerde lage energie huizen inpassen. Daardoor kunnen deze te krachtige haarden niet optimaal worden gebruikt: door deze vertraagd te laten werken, vermindert hun rendement en verloopt hun verbranding minder schoon. Een haard van 10 KW kiezen terwijl 5 KW zou volstaan, is dus een misrekening! De Stûv 30-compact heeft, zoals de naam verraadt, een kleinere verbrandingskamer en een verminderd vermogen. De ideale kachel om een antwoord te bieden op de huidige noden!

 

Een buitengewone doeltreffendheid
Wanneer ze optimaal functioneren, bereiken deze nieuwe haarden een rendement van meer dan 75%! Om tot dergelijke resultaten te komen, heeft Stûv enkele vernieuwingen doorgevoerd die het verschil maken:
– De kleinere verbrandingskamer in gietijzer behoudt een gunstige temperatuur met een goede verbrandingshygiëne;
– De verticale stand van de houtblokken draagt er toe bij dat het vuur geconcentreerd blijft in het centrale deel van de verbrandingskamer.

 

De erfenis van de Stûv 30: drie gebruiksfuncties
En zoals bij de Stûv 30, bieden de Stûv 30 Compact haarden drie verschillende gebruiksfuncties. Dit bijzondere kenmerk, dat door patent wordt beschermd, is mogelijk door de drie draaiende deuren:
– De glazen deur biedt in alle veiligheid een ruim zicht op het vuur. Dit is de gebruikelijke werking;
– Door de trommel 1/3 slag te draaien krijgt men een open haard met enkel aan de bovenkant een glazen paneel (noodzakelijk om rookterugslag te vermijden);
– Door de trommel nog 1/3 slag te draaien verschijnt de volle deur. Deze deur met optimale afdichting maakt dat de haard ‘s nacht permanent blijft branden. Een klein rechthoekig kijkgat van enkele cm2 biedt wat zicht op het sluimerend vuur en maakt het geheel tot een levendig object.

 

Stûv NV
Rue Jules Borbouse 4
B-5170 Bois-de-Villers (Belgïe)
Email:info@stuv.com
Internet: www.stuv.com