Foto: Kaarsen

Haal wat gezelligheid in huis

Als jouw woonkamer nog wat te wensen overlaat, hoe maak je er dan een gezellige en knusse plek van?

Aron 31 Mei 2024

Je woonkamer is een belangrijke plek in huis. Na een dag te hebben gewerkt wil je eigenlijk zonder zorgen op de bank kunnen neerploffen. Maar als jouw woonkamer nog wat te wensen overlaat, hoe maak je er dan een gezellige en knusse plek van? Gelukkig zijn er best wel wat kleine toevoegingen, die een groot verschil kunnen maken. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste manieren om je woonkamer te veranderen in een fijne plek, waar je je daadwerkelijk helemaal thuis voelt.

Dekentjes en kleden

Je kunt heel makkelijk een gevoel van gezelligheid aan de woonkamer toevoegen door wat zachte dekens en comfortabele kleden neer te leggen. Want, wees eens eerlijk, wie houdt er nu niet van een pluizig tapijt onder zijn of haar voeten? Zorg daarnaast ook voor voldoende dekentjes op de bank, waar je goed met z’n tweeën onder past. Het materiaal van zowel het kleed als de dekentjes is heel belangrijk: ze moeten fijn en zacht zijn, zonder al te snel warm te worden. Zelfs de meest oncomfortabele bank wordt toch een stukje uitnodigender met voldoende kussen en dekens er op.

Geurkaarsen

Als het lekker ruikt in huis, dan ben je al snel in een betere bui. Geuren kunnen een groot effect hebben op hoe we ons voelen! Steek dus elke avond als je beneden zit even een paar geurkaarsen aan. Ze zorgen voor een zachte, warme gloed, en maken een ontspannend, knisperend geluid. Kies voor geuren die kalmerend werken, zoals lavendel, vanille of sandelhout. Grote kans dat je binnen enkele minuten heerlijk slaperig wordt! Hoewel er niets mis is met een huismerkproduct, raden wij op gebied van geurkaarsen wel aan om kaarsen van een goed merk te kopen, zoals Yankee Candle. Hierdoor weet je zeker dat de kaarsen lang mee gaan, en dat de geur daadwerkelijk merkbaar is.

Geen blauw licht!

Hoewel smartphones en tablets een groot onderdeel van ons dagelijkse leven zijn geworden, zorgt al het felle licht er wel voor dat er een stuk minder gezelligheid in de woonkamer hangt. Om een ontspannen sfeer te behouden, kun je er voor kiezen om het gebruik van alle schermpjes vooral 's avonds te beperken. Mocht je toch een serie willen kijken, of een spelletje willen spelen, dan zijn er filters die je kunt aanzetten om het blauwe licht te verminderen. Ook kunnen sommige tv’s op een warmere kleurtemperatuur worden gezet. Zo behoud je toch een beetje de gezelligheid, zeker als er kaarsjes aan staan!

Zachte muziek of white noise

Muziek kan letterlijk de toon zetten voor de sfeer in je woonkamer. Met wat kalme muziek haal je sneller een ontspannen ambiance in huis. Onze tip? Kies voor een afspeellijst met klassieke muziek op een rustig tempo. Deze herken je meestal aan het woord nocturne, wat letterlijk muziek voor de nacht betekent. Als je geen zin hebt in muziek, dan kan white noise een uitkomst bieden. Zo hoor je wel geluid op de achtergrond, zonder dat het te snel afleidend wordt.

Reacties