Stap voor stap je woonkamer opnieuw inrichten

Wanneer je al weer een tijd in je huis woont is het vaak verstandig om een keer je interieur te veranderen.

08 Juli 2020

Wij helpen je graag op weg! Daarom geven wij je vier tips om de juiste inrichting en materialen te kiezen.

Ga een moodboard maken

Je kan soms door het bos de bomen niet meer zien als je begint met het veranderen van je interieur. Overal zijn er zoveel keuzes te vinden hoe je inrichting te vernieuwen. Om met het vernieuwen te beginnen is het belangrijk om jezelf af te vragen wat voor jou belangrijk is. En natuurlijk wat je smaak is. Ga je voor een industrieel interieur of past een landelijk interieur toch beter bij je? Wanneer je een moodboard gebruikt krijg je meer structuur in het proces van hoe de perfecte ruimte in te richten. Zo’n moodboard maak je door op internet te gaan zoeken naar websites die over interieur gaan. Maar je kan ook op social media kijken bijv. Pinterest.

Hoe de juiste vloer kiezen?

Wanneer je een woonkamer binnen loopt is vaak de eerste indruk van je huis de vloer die er in ligt. De vloer is vaak ook het onderdeel van je interieur wat er het langst in blijft liggen. Wanneer je je vloer gaat vervangen neemt dit veel tijd in beslag. Want wat moet je met alle spullen die er in staan? Het is daarom belangrijk dat je daarom goed na denkt over welk type vloer je voorkeur heeft en kies iets wat relatief tijdloos is. Het is natuurlijk vervelend als je na een korte tijd je vloer al zat bent.

Nieuwe Raamdecoratie? Wat nu?

Een woonkamer is natuurlijk niet compleet zonder raamdecoratie op maat. Je kan kiezen voor Overgordijnen, vitrage, houten jaloezieën of rolgordijnen? Er is heel veel aanbod. Zo kan je bijvoorbeeld met houten jaloezieën of een rolgordijn niet alleen zorgen voor de balans tussen privacy en lichtinval, je creëert ook nog eens enorm veel sfeer! Let er bij gordijnen woonkamer op dat het de ruimte niet te donker maakt

Kies een leuke kleur voor de muren

Een nieuwe woonkamer betekent vaak ook een nieuw look aan de muur. Ga je voor verf of toch voor gloednieuw behang? Aan de wand kun je wellicht iets meer spelen met kleur dan bij de vloer, iets opnieuw verven is immers sneller gedaan dan een nieuwe vloer leggen.

Reacties