Foto: raamdecoratie-kunststof-kozijnen

Raamdecoratie voor je kunststof kozijnen

Veel huizen zijn voorzien van kunststof kozijnen. Dat is niet zo gek ook. Ze zijn duurzaam en bieden een optimale isolatie.

Je hebt er daarnaast ook nog eens weinig onderhoud aan. In je kunststof kozijnen boor je liever geen gaatjes voor je raamdecoratie, want deze sporen werk je lastig weg. INHUIS Plaza heeft daarom diverse slimme oplossingen om je ramen toch mooi te bekleden met raamdecoratie, waaronder rolgordijnen, plissés en jaloezieën. Welke raamdecoratie is geschikt?

1. Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Rolgordijnen zijn tijdloze en populaire raamdecoratie en heel geschikt voor kunststof kozijnen. Je kunt ze op twee manieren op het kozijn plaatsen, namelijk via een mini-cassette of klemsteun.

Een rolgordijn in een mini-cassette heeft zijgeleiders waar het gordijn doorheen beweegt. De mini-cassette plak je eenvoudig op het kozijn. Ze zijn daardoor ook ideaal voor draaikiepramen omdat het rolgordijn netjes lang het raam loopt, ook als het openstaat.
Daarnaast kun je kiezen voor klemsteunen, die je gemakkelijk om het kunststof kozijn heen klemt.

Je kunt er ook voor kiezen om de rolgordijnen ‘op de dag’ te monteren. Hierbij schroef je de montagesteunen in de muur of het plafond, waardoor je de kunststof kozijnen niet beschadigd. Dit is een goede oplossing als je een rolgordijn zoekt voor een breed raam.

2. Plisségordijnen voor kunststof kozijnen

Plisségordijnen zijn vrolijke en luchtige raamdecoratie en ideaal voor kunststof kozijnen en kunststof draaikiepramen. Ze zijn in vrijwel iedere raamsituatie toepasbaar, door het smalle systeem en de verschillende manieren van monteren.

Welke montagemogelijkheden zijn er?

Draaikiepraamsteunen. Met steunen voor een draaikiepraam wordt de plissé aan de boven en onderzijde van het kunststof kozijn geklemd, waardoor zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen.
Het TruFit systeem. Met het TruFit systeem van Luxaflex® kleeft het systeem van de plissé aan het glas, waardoor jouw plissé netjes hangt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.
KeJe frame. Tenslotte kun je de plissé van KeJe in een frame samenstellen. Het voordeel is dat je het frame gemakkelijk in het raam plaatst. Het frame bestel je in dezelfde kleur als je raamkozijn, waardoor deze netjes in het geheel ‘wegvalt’.

3. Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Jaloezieën zijn nog altijd erg populair door hun gezellige lichtinval en de privacy die ze bieden. Wil je graag houten of aluminium jaloezieen als raambekleding voor je kunststof kozijnen? Dat kan! Je kunt houten jaloezieën in 25 mm en de aluminium jaloezieën in 16 mm of 25 mm bestellen met klemsteunen. Wil je een grotere lamelmaat? Dan heb je de mogelijkheid om de jaloezie op de muur of het plafond te bevestigen.

Tip: Voor draaikiepramen kies je voor jaloezieën met zijgeleiding. Bij zijgeleiding loopt er een stevig staaldraad door de lamellen van de jaloezie heen. Het voordeel is dat de jaloezie netjes lang het raam blijft hangen wanneer je het raam opent. Voor draaikiepramen zijn jaloezieën van 25 mm de beste optie i.v.m. de ruimte rondom de raamklink.

4. Shutters voor kunststof kozijnen

Shutters is een echt luxeproduct wat met de hand prachtig wordt afgewerkt in FSC-gecertificeerd hout. Shutters zijn duurzaam en isoleren je ruimte goed. Ze zijn goed toepasbaar bij kunststof kozijnen. Afhankelijk van de situatie en wensen ontkom je er bij shutters soms niet aan om bij de montage in de kozijnen te schroeven.

Wil je echt niet schroeven in je kunststof kozijnen maar wel graag shutters als raamdecoratie? Dan kun je de shutters voor het kozijn laten plaatsen in een frame. Het frame wordt op de muur geplaatst. Als het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat diep genoeg is, kunnen shutters ook voor draaikiepramen geplaatst worden.

5. Gordijnen voor kunststof kozijnen

Gordijnen hang je altijd in een rails of roede die op de muur of het plafond wordt gemonteerd, waardoor ze de ideale oplossing zijn voor (grote) kunststof raampartijen. Een gordijn stel je in veel verschillende stoffen samen. Wil je dat je gordijnen de ruimte sfeervol aankleden en het daglicht filteren? Dan kies je voor een transparante of lichtdoorlatende stof. Moet de kamer ’s nachts goed verduisterd worden? Dan kies je voor een gordijn in een verduisterende stof. De collectie van INHUIS Plaza bestaat uit overgordijnen, verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen of vitrage.

Zijn niet al je vragen beantwoord over welke raamdecoratie geschikt is voor kunststof kozijnen? Kom eens kijken in één van de showrooms van INHUIS Plaza. De productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over geschikte raamdecoratie op maat voor kunststof kozijnen.

Reacties