Foto: 2017-11/squid-glasgordijn-1.jpg

Waarom Squid van glasgordijnen verleden tijd maakt

Gordijnen: ze sieren onze ramen al decennia in alle kleuren en maten. Vreemd genoeg veranderde in tijden van hightech weinig aan het concept raamtextiel.

Tot nu. Squid, de innovatieve raamdecoratie van het West-Vlaamse bedrijf Lampe Textiles, doet wat voilegordijnen doen, maar dan eenvoudiger. Adieu klassieke glasgordijnen?

Het concept van Squid is al even eenvoudig als ingenieus. In plaats van glasgordijnen voor de ramen te hangen, bedek je met deze dunne, transparante stof het glas zelf. Het textiel laat zonlicht binnen, maar houdt blikken van pottenkijkers buiten. Met Squid bieden Philippe en Thibaut Lampe niet alleen een stijlvolle afwerking voor elk interieur, ze creëren ook een praktisch alternatief voor de klassieke glasgordijnen. Dit zijn de zes sterke voordelen van de nieuwe raambekleding:

1. Een overvloed aan privacy en daglicht

Squid doet exact wat een goede raambekleding hoort te doen. Het transparante textiel belemmert ten eerste overdag de inkijk van buiten naar binnen en beschermt zo je privacy zonder je in het donker te zetten. Ten tweede regelt Squid op efficiënte wijze de lichtinval. Op die manier geniet je optimaal van zon en uitzicht.

2. Heerlijk zonwerend

De raambekleding laat daglicht ruimschoots binnenvallen en werkt tegelijk zonwerend. Waar een klassiek (rol)gordijn de warmte van de zon opslaat tussen het raam en het gordijn, kaatst Squid de warmte terug nog voor die de ruimte binnendringt. Zo blijft het huis ook op warme zomerdagen aangenaam koel.

3. Supereenvoudige installatie zonder boren

De installatie van Squid kan niet eenvoudiger. Ramen reinigen, opmeten, kleven, bijsnijden, aandrukken, klaar! Met dit systeem blijft de boormachine in de kast en hoef je nadien niet de hele kamer te reinigen. Stil en efficiënt! Bovendien heeft Squid geen losse onderdelen die bij een windvlaag tussen het raam blijven zitten, waardoor het textiel langer meegaat.

4. Onderhoud zonder gedoe

Squid is niet alleen gemakkelijker te plaatsen dan de klassieke (glas)gordijnen, ook nadien heeft de raambekleding minder aandacht nodig. Het materiaal laat zich eenvoudig schoonmaken met een microvezeldoekje of stofzuiger. Je verwijdert vetvlekken zonder het textiel van de ramen te halen en hoeft bijgevolg de binnenkant van het raam zelfs niet meer te reinigen.

5. Veelzijdige bekleding voor elk raam – ook in de natte badkamer

Vierkant, rond, rechthoekig: in tegenstelling tot een gewoon gordijn, is Squid gemakkelijk te installeren op elk type raam. Daarbij is het materiaal ook nog vocht- en hittebestendig, zodat het bruikbaar is in alle kamers van het huis. Badkamer? Keuken? Woonkamer? Geen probleem. Squid creëert zo met een eenvoudige ingreep een mooie lijn door het hele huis.

6. Esthetisch in elk interieur

De zelfklevende stof van Squid geeft het interieur meteen een strakke look. In een designgebouw versterkt het minimalistische karakter van dit textiel enkel de architectuur; in een interieur met een veeleer landelijke stijl zet Squid de cosiness extra in de verf. Het systeem is ideaal om elk interieur op een eenvoudige manier een frisse uitstraling te geven.

De toekomst is Squid

Kortom, Squid zet de wereld van de raamdecoratie helemaal op zijn kop met zijn uitstekende gebruiksgemak, eigentijdse look en grote inzetbaarheid. Vergeet omslachtig gedoe met gordijnrails, haken en andere kleine onderdelen: dat behoort tot de verleden tijd. Squid daarentegen is een blijver in het interieur.

Reacties