Foto: 2020/rolgordijn-op-maat.jpg

Met deze 5 tips koop je raamdecoratie die bij je woning past!

Heb je een nieuwe woning gekocht of is je huidige woning toe aan een (grondige) renovatie? Dan ben je vaak ook op zoek naar nieuwe,  passende raamdecoratie.

Raamdecoratie maakt de sfeer in je interieur helemaal af. Naast de sfeer draagt raamdecoratie ook bij aan de privacy, de hoeveelheid lichtinval en de temperatuur in je woning. Waar moet je op letten? Kies je voor jaloezieën of rolgordijnen? Je leest het hier.

Tip 1: Kies raamdecoratie op maat

Standaard maten. Je vindt je bij veel bouwmarkten. Of het nu gaat om rolgordijnen of jaloezieën. Bouwmarkten kunnen hun raamdecoratie scherp aanbieden, omdat de jaloezieën in grote oplages geproduceerd kunnen worden. Qua prijs is deze keuze misschien een aantrekkelijk, maar de kans is groot dat je raamdecoratie net niet mooi past in je raam.
Een duo rolgordijn dat net te klein of te groot is maakt je raam niet af. Je kunt je hier geregeld aan storen. Het is dan beter om te investeren in raamdecoratie op maat. Je rolgordijn past daardoor altijd perfect in je raam, waardoor het geheel rustig oogt. Daarnaast heb je een rolgordijn wat echt helemaal naar je zin is, omdat je het helemaal naar wens kunt samenstellen. Bij INHUIS Plaza bestel je online voor een voordelige prijs je raamdecoratie op maat.

Tip 2 Denk na over je stijl en kleur

De kleur van de raamdecoratie is erg bepalend voor de sfeer en de stijl van je interieur. In een modern of industrieel interieur zie je vaak donkere tinten. Een strak rolgordijn of aluminium jaloezie is de ideale match bij deze woonstijl. Zoek je raamdecoratie voor een landelijk interieur? Dan is raamdecoratie in een wit- of houttint een aanrader. Houten jaloezieën, shutters of vouwgordijnen zijn een goede match. Elk raamdecoratie is in tal van kleuren samen te stellen. Ben je benieuwd welke kleur het beste bij jouw interieur past? Je kunt via de website van INHUIS Plaza gratis kleurstalen bestellen die je met één werkdag al in huis hebt!

Tip 3: Denk na over de functie en ruimte

Breng vooraf in kaart welke functie de raamdecoratie heeft. Dit zal per ruimte waarschijnlijk verschillen. Kies je voor privacy, het licht buitenhouden of je kamer verduisteren? Elk type raambekleding heeft zijn eigen functies en voordelen. Voor een slaapkamer kiezen veel klanten voor verduisterende raamdecoratie, terwijl er voor een badkamer vooral raamdecoratie wordt gekozen die voldoende privacy geeft. Duo rolgordijnen en houten jaloezieën zijn daar bijvoorbeeld prima geschikt voor.

Tip 4: Welk type raam heb je?

Om een goede keuze te maken is het belangrijk dat je naar het type raam kijkt. Zoek je raamdecoratie voor een standaard raam, een schuin raam, een dakraam of een deur? Voor iedere toepassing zijn diverse raamdecoratie geschikt. Heb je bijvoorbeeld een schuin raam? Dan kun je kiezen voor shutters. Shutters kunnen in verschillende vormen gemaakt worden, waardoor ze ideaal zijn voor schuine of ronde ramen. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een deur? Je kunt dan het beste kiezen voor raamdecoratie met zijgeleiding. Met zijgeleiding blijft de raamdecoratie op zijn plek hangen en klappert ze niet. Houten jaloezieën met zijgeleiding zijn hiervoor een goede oplossing.

Tip 5: Bekijk de installatiesituatie

Let vooraf goed op het materiaal van je kozijnen dat je hebt of krijgt bij je nieuwe woning. Bestaan ze uit kunststof, aluminium of hout? Doe je het raam naar binnen of buiten open? Is er voldoende ruimte boven je raam, zodat je de raamdecoratie omhoog kunt trekken en tegelijkertijd de deur nog kunt openen? Zijn er ventilatieroosters aanwezig in het raam? Door goed naar de installatiesituatie te kijken weet je of de raamdecoratie goed gemonteerd kan worden.

Reacties