Foto: Gordijnen-Woonkamer-6-Blauw-social-Venetablinds.com.jpg

Hot: Raamdecoratie op maat - stel ze zelf helemaal samen

Raamdecoratie uitkiezen is vaak iets waar tegenop gekeken wordt. 

Je moet de ramen inmeten, je moet nagaan voor welke ruimte je raamdecoratie zoekt en welke daarbij geschikt is. Daarnaast moet je ook kijken naar het type raam en welke raamdecoraties daarvoor geschikt zijn. Een aantal dingen waar je aan moet denken dus voordat je een keuze maakt! Maar geen zorgen! Met raamdecoratie op maat gemaakt past het altijd perfect op jouw raam en daar kom je in dit artikel meer over te weten.

Kant en klare gordijnen

Wat je voorheen veel zag waren kant en klare gordijnen met standaard maten, hier ging je vervolgens zelf nog mee stoeien om de goede maat voor je raam te krijgen. Tegenwoordig is dit heel anders, er wordt veel vaker raamdecoratie op maat aangeboden waardoor je nooit meer hoeft te knutselen met je nieuwe raambekleding. Ook heb je de samenstelling van je raambekleding veel meer zelf in de hand. Bij jaloezieën bepaal je bijvoorbeeld de ladderband, lamelbreedte of de bediening. Bij plisségordijnen kun je voor een Top down Bottom up uitvoering kiezen, zodat je beide kanten van het gordijn kunt bedienen. Ook kies je bij alle gordijnen zelf de transparantie!

Raamdecoraties voor verschillende ruimtes

Doordat de raamdecoratie voor je op maat gemaakt wordt, staat het super strak en past het perfect. Neem bijvoorbeeld het duo rolgordijn. Dit is een rolgordijn met afwisselende banen die verschillen in transparantie. Dit creëert een bijzonder knusse sfeer in huis. Deze raamdecoratie is voor zowel de keuken als de woonkamer erg geschikt, aangezien het duo rolgordijn gemakkelijk afneembaar is met een klamme doek.

Kies voor de slaapkamer voor het klassieke rolgordijn. Een rolgordijn op maat is een super voordelige keuze en een favoriete keuze voor de slaapkamer. Kies voor de slaapkamer altijd raamdecoratie met een verduisterende stof/voering, zodat de kamer ’s nachts goed donker is!

Voor de badkamer zijn plisségordijnen een super optie, al helemaal wanneer je over draai-kiepramen beschikt. Let wel: kies hier alleen voor wanneer je de mogelijkheid hebt om de badkamer te ventileren. Indien je die mogelijkheid hebt, ga voor een Top down Bottom up uitvoering van het plisse gordijn! Zo schuif je de bovenkant van het gordijn iets naar beneden voor lichtinval en behoud je toch je privacy.

Reacties