Holland Haag Gordijnstoffen met een natuurlijke uitstraling

Het verlangen om één te zijn met de natuur en om rust en ruimte te creëren hebben we allemaal. 

14 Oktober 2018

Wij hebben ons laten inspireren door het buitenleven. Met de camper erop uit en heerlijk even helemaal niks. Genieten van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft.

De natuur zien we graag terug in ons huis. Daar, waar we kunnen ontspannen en relaxen. De collectie "New Naturals" is een collectie met een natuurlijke uitstraling. De artikelnamen zijn geïnspireerd op namen van natuurreservaten in Amerika, of op andere elementen uit de natuur. De stoffen passen prima in een hedendaags interieur. Ze kunnen bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met rotan elementen, vintage meubels en robuuste houten vloeren.

AMARILLO

Amarillo

Amarillo is een drukstof gemaakt van 100% polyester van 137 cm breed. Het basisdoek van de Amarillo heeft een canvasstructuur, gemaakt van garens met een onregelmatige structuur zodat het doek een natuurlijke uitstraling krijgt. De digitale print bestaat uit een stoere streep met een verweerd effect. Op de foto hebben wij deze gecombineerd met een horizontale jaloezie, de WOOD MISTY waardoor je de stoere beach look krijgt.


ANTELOPE

Antelope

Antelope is een kamerhoge inbetween van 310 cm met verzwaringskoord. De samenstelling van de stof is 53% linnen en 47% polyester. Dit linnen geeft de Antelope een mooie onregelmatige structuur. Door de natuurlijke linnen vezel kan het garen verdikkingen bevatten. Het garen is intiem gemengd waardoor er linnen in zowel de ketting als de inslag zit.De stof heeft een subtiel tweekleurig effect doordat deze garengeverfd is. Dat betekent dat de ketting en de inslag een andere kleur hebben. Bijzonder aan dit artikel is de hoogte en linnen optiek. De Antelope wordt gebracht in maar liefst 29 kleuren. De Antelope is wasbaar, heeft een krimp van slechts 2% en heeft een zeer mooie soepele valling door een extra behandeling bij het finishen.


TUCSON

Tucson

Tucson is een bedrukte inbetween van 298 cm met verzwaringskoord, gemaakt van 100% polyester. Tucson heeft een digitale bedrukking met een zeer groot patroon. In de gestileerde tak zit een degrade effect. De tak loopt van donker naar licht of andersom.

Deze bedrukking geeft een heel mooi natuurlijk effect en maakt een perfecte overgang van binnen naar buiten. De Tucson wordt gebracht in 4 kleurstellingen; grey, slate, taupe en white. De Tucson valt heel mooi soepel, is goed wasbaar en heeft nauwelijks krimp.


ESCADA II

Escada II

Escada II is een kamerhoge inbetween van 295 cm met verzwaringskoord. De Escada II bestaat uit 100% Polyester en is een marquisette weefsel. De Escada II heeft een vernieuwd kleurenpalet; een uitgebreid palet met de tinten van nu; groen, blauw, aqua en vergrijsde pastels. De Escada II wordt gebracht in 24 kleuren. De Escada II valt mooi soepel en is goed wasbaar met nauwelijks krimp.


SPRING

Spring

Spring is een uni gemaakt van 100% polyester van 138 cm breed. De kleurschakering is wat deze stof bijzonder maakt. De stof wordt gebracht in 12 kleuren. Alle kleuren zijn opgebouwd uit meerdere kleuraccenten, deze mooie mengeling van kleuren geeft de stof haar natuurlijke karakter. Je ziet deze kleuren terug in de zee, rotsen en in de veren van vogels. De Spring is geweven met hele dunne filament garens, op een gemêleerde ketting. De Spring valt mooi soepel, is geschikt als vouwgordijn en als meubelstof.


COLORADO

Colorado

Colorado is een bedrukte inbetween van 298 cm met verzwaringskoord, gemaakt van 70% polyester en 30% linnen. De Colorado heeft een digitale bedrukking met een groot all-over blad motief. Het breedte rapport en hoogte rapport is 256 cm. Het percentage linnen in het basisdoek zorgt voor een natuurlijke uitstraling van de inbetween. De Colorado bestaat uit 6 kleuren, waarvan 1 kleur gedrukt is op een linnen kleur ondergrond, de overige kleuren zijn geprint op een witte ondergrond. Deze print is precies wat we bedoelen met het thema New Naturals, geïnspireerd op het buitenleven. Heel mooi natuurlijk en fris. De Colorado heeft een hoge lichtechtheid van 5/6, is goed wasbaar en heeft een zeer soepele valling.


MAINE

Maine

Maine is een kamerhoge overgordijnstof van 291 cm hoog, bestaande uit 100% polyester. Maine is een stoere stevige stof, mooi zwaar geweven, met verdikte garens en tweekleurig geverfd. Hierdoor ontstaat een mooi verweerd effect. De Maine heeft een kleurenpalet bestaande uit 21 kleuren. Super mooi hierin zijn de zachte pasteltinten, de terra tinten en de vergrijsde blauwtinten. De Maine heeft de uitstraling van een zwaar linnen doek, met de positieve eigenschappen van een polyester garen; nauwelijks kreukels, soepele valling, nauwelijks krimp en meubelstof geschikt!! De Martindale is 100.000 toeren.


LIMESTONE

Limestone

Limestone is een bedrukte dim out van 100% polyester met een breedte van 138 cm. Het gemêleerde basisdoek is bedrukt met een metallic in een beton structuur. Door deze dim out speciaal te finishen heeft het doek een zeer soepele valling gekregen. Het metaal effect in combinatie met de matte ondergrond, geeft een mooie glinstering aan deze stof. De Limestone wordt gebracht in 10 kleuren. De kleuren gaan van grijs en naturel, naar de metalen als staal en koper. De Limestone is ook geschikt als vouwgordijn.


NAVAJO

Navajo

Navajo is een kamerhoge inbetween van 298 cm met verzwaringskoord, gemaakt van 70% polyester en 30% linnen. De Navajo ziet eruit als een 100% linnen, en heeft de aangename eigenschappen van een synthetisch garen, zoals minder krimp, goed wasbaar, minder kreukels. Wat deze inbetween bijzonder maakt is de verweerde uitstraling, net alsof deze niet 100% door en door geverfd is. Dat maakt de stof natuurlijk en geeft de kleur extra diepte. Met name in de terra en aqua tinten komt dat mooi naar voren. De Navajo is een stukverf artikel en wordt gebracht in 19 kleuren. Navajo is tevens vouwgordijn geschikt.


ARIZONA

Arizona

Arizona is een kamerhoge dim out van 302 cm, gemaakt van 100% polyester. Arizona verduistert voor 95%, het is een geweven dim out met een zwarte tussenlaag. Bijzonder is de grote hoogte van 302 cm en de soepelheid van de stof. Vaak zijn deze dim outs wat stug, de Arizona valt mooi soepel. De Arizona wordt gebracht in 22 kleuren, voornamelijk naturel tinten, met accent kleuren als roze, blauw en groen. Een commercieel artikel, makkelijk toe te passen in woon- en slaapkamers. De Arizona is tevens te gebruiken als meubelstof, en heeft een martindale van 30.000 toeren.