Foto: Wonennl-iqonya-cederhout_22

GIVING WOOD A SECOND LIFE

Ambachtelijke meubels van Iqonya

07 November 2023

Een exclusief, duurzaam én uniek meubel, waar u echt blij mee bent. Iets wat níemand heeft!

Waar u bovendien uw persoonlijke touch aan hebt kunt geven. In een ontspannen sfeer, zonder enige druk. Wie wil dat nou niet? 

Dit is waar iQonya bekend om staat; unieke producten, die exclusief - samen met de klant - worden ontworpen, samengesteld en met de hand vervaardigd van begin tot eind. De klant kan hierbij zelf deelnemen aan het creatieve gedeelte van het productieproces. De prachtigste houtsoorten worden, met of zonder epoxy, verwerkt tot unieke meubels voor uw interieur, met behoud van de natuurlijke uitstraling. Ze geven het hout letterlijk een tweede leven, waarbij het vorige leven zichtbaar blijft. 

De geur van onze houtsoorten geeft een extra dimensie aan de sfeer in uw woning en kantoor. Uw zintuigen prikkelend, rustgevend, ontspannend, u verplaatsend naar de bron. 

Het minder bekende verhaal achter iQonya, een bedrijf dat duurzaam en ecologisch verantwoord hout importeert van rond de Middellandse Zee: mooie, exclusieve houtsoorten als olijf-, jeneverbes-, en cederhout, uit bossen en boomgaarden, die een natuurlijke dood gestorven zijn door ouderdom, ziekte, brand, overstromingen, droogte, etc. Bomen die al jaren op natuurlijke wijze drogen op de plek waar ze staan of omgevallen zijn. 

U kunt het zo gek niet verzinnen, maar het team van iQonya maakt uw interieurdromen waar! Zolang het maar strookt met hun credo “Giving Wood a Second Life”. 

Persoonlijk, daar draait het om bij iQonya! Wij maken ons namelijk best wel zorgen om de opmars van enkele grote namen, die in de interieurwereld furore maken op tv en in de woonbladen. Als een soort massaproduct verzorgen zij veel make-overs. Eigen inbreng, smaak en persoonlijkheid van de klanten zelf in het interieur is nauwelijks terug te vinden. Het is net alsof klanten onder de invloed van die grote namen in de media geen eigen smaak meer hebben, maar dat weigeren wij te geloven. In de huidige maatschappij zijn mensen steeds individualistischer, dan is het toch vreemd dat ze allemaal hetzelfde soort interieur zouden willen? Zoveel klanten, zoveel smaken, toch? Mensen willen niet in een showroom of toonzaal leven. In tijden als deze, met al die onrust in de wereld, willen mensen zich, thuis en op het werk, op hun gemak voelen in een omgeving die bij hen past en bij hun persoonlijkheid aansluit. 

Herkent u dat ook? 

Bij iQonya gaan wij ervan uit dat al onze klanten uniek zijn, met een eigen persoonlijkheid. Wij willen ze dan ook iets bieden, wat ze nergens anders kunnen krijgen. Het is ons op die manier gelukt om een niche in de woonmarkt aan te boren, waar we unieke producten maken samen met de klant. We betrekken de klant direct bij het nieuwe meubelstuk, we geven ze weer een stem in hun eigen interieur! 

Vaak komen klanten via-via bij ons binnen en worden ze helemaal blij van het feit, dat ze de mogelijkheid hebben gevonden om tussen alle massa- en standaardproducten toch een persoonlijke stempel te kunnen zetten in hun interieur, door een uniek eigen blad te ontwerpen en te maken voor hun tafel, hun wasbak, de keuken, een bureau of wat dan ook. Het is fijn als mensen, na een creatieve middag, weer naar huis gaan met aan het eind van de ‘reis’ een uniek meubelstuk voor hun huis of kantoor in het verschiet. Een kunstwerk, dat zijn waarde behoudt. Daar lopen wij warm voor. 

“Gunt u uw klanten ook zo’n ervaring? Of bent u zelf zo’n klant, die maar niet kan vinden wat die zoekt?” 

Bij iQonya hebben wij een enorme voorraad aan boomstambladen voor juist die mensen die iets totaal anders willen. Onze boomstambladen zijn er in allerlei soorten en maten, de keuze is reuze, dus er is altijd wel een blad dat op die wensen aansluit. Een blad, waarmee u een interieur persoonlijk en uniek kunt maken, want er is er niet een hetzelfde! 

Er zijn heel mooie, strakke bladen, maar ook robuuste, grillige boomstambladen, zo uit de natuur. En natuurlijk is het geen enkel probleem om een blad in de gewenste maat, vorm en kleur(en) aan te passen tot het precies voldoet aan wat u in gedachten had en past op de plek waar u het wil hebben. 

Daarnaast is het mogelijk om een keuze te maken uit al dan niet toevoegen van epoxy. Klanten kunnen gaan voor alleen het natuurlijke hout: supermooi. Maar het is ook mogelijk om er een twist aan te geven, door met epoxy een blad nog unieker, persoonlijker en heel bijzonder te maken. En dat alles met ecologisch verantwoord en duurzaam hout, iets wat in deze tijd ook steeds belangrijker gevonden wordt. 

Zoals al eerder benoemd: de bomen van iQonya zijn al dood voor ze worden gekapt. Er sneuvelt geen enkele levende boom. Sterker nog.... doordat wij de dode bomen verwijderen, komt er weer ruimte en plek voor nieuwe aanwas en helpen wij de natuur een handje om zich te herstellen.

iQonya doet alles zelf, dus u koopt direct bij de bron. Ecologischer verantwoord en duurzamer bestaat niet. Geen tussenhandel, geen lange aanlevertijden en geen loze beloften. En alles in overleg, samen met onze klanten.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Dan nodigen wij u uit om langs te komen op onze vestiging om onze enorme voorraad te komen bekijken. Wij informeren u graag, vanzelfsprekend onder het genot van een bakje koffie of thee, in een vrijblijvend gesprek, zodat u zich een beeld kunt vormen van wat wij voor elkaar kunnen betekenen!

“Het is zeker moeite waard!”

Showroom

Nijverheidscentrum 28
2761 JP Zevenhuizen (Z-H)
Instagram: @iqonya_interiors

Reacties