Foto: Aluprof_gevelsysteem

Geef je huis een luxe uitstraling

Er is niets zo fijn als jezelf omgeven met luxe.

Danny 23 Augustus 2023

Helaas komt luxe meestal met een prijskaartje en dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar niet getreurd want een luxe uitstraling kun je ook op een goedkopere manier creëren. Lees onze tips en ideeën zodat je je woning in no-time die heerlijke luxe uitstraling geeft. 

Maak kleine kamers groot 

Denk je aan luxe, dan denk je niet aan een kleine bedompte kamer, maar aan groots en ruim. Is je woonkamer niet zo groot dan kun je die alsnog groot laten lijken met een paar trucjes. Licht is een belangrijk middel dat je hiervoor in kunt zetten. Idealiter kies je voor hoge ramen of dakramen waarvoor je bijvoorbeeld luxe aluminium gevelsystemen kunt gebruiken. 

Wil je het iets minder rigoureus aanpakken dan kun je de ruimte ook lichter maken met behulp van lichte verftinten. Kies voor lichte tinten voor zowel het plafond, de vloeren en de muren. Daarnaast is het belangrijk dat je optimaal gebruikmaakt van het zonlicht. Zet dus niet te veel dingen in de vensterbank en kies daarnaast voor rolgordijnen. Omdat die volledig opgetrokken worden laten ze meer licht binnen dan traditionele gordijnen. 

Kies de juiste kleuren

Met woonaccessoires en meubels in de juiste kleur kun je een luxe uitstraling creëren. Vergeet felle kleuren en drukke patroontjes, maar kies voor kleuren die luxe uitstralen. Denk hierbij aan donkerblauw, donkergroen, diepe bruintinten en sprankelend wit. Zoals eerder gezegd is het aan te raden om lichte kleuren voor de muren te gebruiken, maar een mooie donkere kleur op een van de muren kan ook een bijzonder luxueus effect geven.

Bij luxe denk je natuurlijk al snel aan goud. Deze kleur mag dan ook niet vergeten worden als je je interieur wil omtoveren tot een luxe paradijs. Zet bijvoorbeeld een paar mooie gouden kandelaars, een grote plantenbak of een gouden staande lamp in huis. Houd het wel bij accenten anders zal je interieur er juist kitsch uit gaan zien. 

Kies voor kunst 

Kunst is zonder twijfel een van de beste manieren om je huis een luxe uitstraling te geven. Maar we begrijpen heel goed dat kunst aanschaffen niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig zijn er heel wat manieren om toch iets moois en unieks op te hangen dat een luxe uitstraling geeft. Heb je tijdens vakantie een prachtige foto van de weerspiegeling op een Italiaans bergmeer gemaakt, vergroot die en hang hem op. In dit geval geldt altijd, hoe groter hoe beter. 

Less is more 

in een luxe interieur zul je zelden veel spullen aantreffen en de spullen die je wel ziet zijn van hoge kwaliteit. Zet daarom niet te veel accessoires en andere spullen in de ruimte want dat oogt rommelig. Berg spullen zoals kranten, de VR-bril voor je Playstation en de afstandsbediening ook zoveel mogelijk op. Je kunt deze spullen opbergen in meubels met lades of luxe opbergdozen. 

Voel je thuis

Met behulp van deze tips kun je je woning heel eenvoudig een luxe look geven. Maar vergeet niet dat je ook je eigen stijl en persoonlijkheid mag laten zien. Op die manier creëer je voor jezelf een plek waar je je echt thuis voelt. 

 

Reacties