Foto: 2022/wonennl-kussens-op-bank.jpg

Een comfortabele woonkamer met een industriële sfeer

Een woonkamer is een belangrijke plek in je woning. Hier zul je de meeste tijd doorbrengen samen met je familie en vrienden.

19 September 2022

Daarnaast zul je de woonkamer ook gebruiken om een lange en vermoeiende dag te verwerken en af te sluiten. Dit doe je namelijk door bijvoorbeeld op de bank te relaxen onder het genot van een heerlijk wijntje. Om dit te kunnen doen, is het natuurlijk essentieel een comfortabele plek te creëren die past bij het interieurstijl van je huis. Er zijn verschillende woonkamer stijlen die je zou kunnen opvolgen. Denk bijvoorbeeld aan de landelijke stijl, Boheemse stijl en nog veel meer andere stijlen. In dit artikel gaan we het hebben over het creëren van een industriële sfeer. Ben jij hier ook benieuwd naar? Lees dan snel verder.

Waar zul je rekening mee moeten houden?

Voordat je begint met veranderen van je woonkamer, zul je eerst moeten achterhalen wat de functie van de woonkamer wordt. Wordt de woonkamer een plek waar je voornamelijk met je gezin achter de buis zal zitten? Zullen vaak gasten over de vloer komen voor gezellig avondje met eten en spelletjes? Of zal de woonkamer een ruimte zijn waar de kinderen kunnen spelen en aan school zitten? Aan de hand hiervan wordt een jou gemakkelijk gemaakt een juiste indeling te kiezen. Komt de boekenkast naast de tv-meubel of toch liever in de kamer van de kinderen? Dit zijn keuzes die belangrijk zijn om te maken, voordat je een sfeer probeert te creëren in de woonkamer.

Hoe creëer je een industriële sfeer?

Een industriële sfeer ziet er als volgt uit: stoer, modern en industrieel. Om een industriële kleur te laten terugkomen in de woonkamer en daarbij een comfortabele woonkamer te creëren, zul je de kleuren zwart, grijs, cognac, groen en blauw moeten laten terugkomen in de kleuren van de meubels, bijvoorbeeld bij de comfortabele fauteuil of salontafel. Voeg hier unieke verlichting aan toe met bijvoorbeeld draaiwielen of een metalen locker. Hiermee creëer je een koele omgeving. Om toch nog warmte te brengen in de woonkamer, plaats dan een aantal planten in de kamer. Voor extra comfort denk aan het aanschaffen van een industriële relaxzetel of elektrische massagestoel.

Kortom, voordat je een industriële sfeer wilt creëren, zul je rekening moeten houden met de veranderingen die hiervoor zou moeten plaatsvinden. Een industriële look creëer je door donkere kleuren te laten terugkomen in de woning.

Reacties