Foto: prudence-earl-NwBx723XaHw-unsplash

Deze 3 planten geven meer sfeer aan je woonkamer

De bladeren veranderen van kleur en de lucht wordt fris - het valt niet te ontkennen dat de herfst in de lucht hangt!

Sarah 20 Oktober 2022

Als je begint met de overgang van de zomer naar de herfst, vergeet dan je planten niet. Kamerplanten geven niet alleen kleur en leven aan je woonruimte, maar ze kunnen ook helpen de lucht te zuiveren. Hier zijn drie planten die perfect zijn om wat herfstsfeer in je woonkamer te brengen:

Monstera gatenplant

Met zijn grote, glanzende bladeren maakt de monstera gatenplant zeker een statement in elke kamer. Hij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook één van de beste luchtzuiverende planten die er zijn. Deze plant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en gedijt dus goed in een warme, vochtige omgeving. Let wel op de bladeren van de monstera - ze staan erom bekend dat ze bruin worden en verwelken als ze niet genoeg water krijgen. Geef je plant dus voldoende liefde!

Strelitzia

Ook bekend als de paradijsvogel plant, is strelitzia een tropische plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Ze dankt haar naam aan haar levendige bloemen die lijken op de gelijknamige exotische vogel. De strelitzia is een onderhoudsarme plant die het goed doet in helder, indirect zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig, en bemest maandelijks tijdens het groeiseizoen. Dan zal jouw plant tot de mooiste bloem komen (en blijven!). En wist je trouwens dat deze plant wel een meter hoog kan worden? Hoewel de Strelitzia meestal buiten staat in een warm klimaat, kan hij ook als kamerplant binnenshuis worden gekweekt. Bij een goede verzorging kan hij elke kamer opfleuren met zijn levendige kleuren!

Olifantsoor

Met zijn enorme, hartvormige bladeren is de olifantsoor plant moeilijk te missen. Deze tropische plant komt oorspronkelijk uit Afrika, Azië en Australië, en doet het het beste in een warm klimaat met een hoge vochtigheidsgraad. Olifantsoor planten gaan goed in direct zonlicht, maar kunnen ook schaduwrijke plaatsen verdragen. Zorg ervoor dat je de grond gelijkmatig vochtig houdt, te natte of te droge omstandigheden zullen de bladeren doen vergelen en afvallen. Of je nu een vleugje zomer wilt toevoegen of wat herfstfair in je huis wilt brengen, kamerplanten zijn een geweldige manier om dat te doen! Ze zien er niet alleen goed uit, maar ze helpen ook de lucht te zuiveren. Dus waarom niet twee vliegen in één klap slaan door een (of alle) van deze drie planten aan je woonkamer toe te voegen?

Reacties