Foto: food-g4c6c4e426_1280

De leukste woontrends

Het is belangrijk om een goede sfeer in je woning te creëren. Je bent er immers vaak en iedereen moet zich daar op zijn gemak voelen.

Marlies

De interieurstijl is voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Maar wat zijn dan de woontrends van dit moment? Na het lezen van deze tekst weet je alles over wonen en de woontrends van dit moment.

Meer warme kleuren

Warme kleuren zijn tegenwoordig zeer populair. Kleuren doen namelijk iets met de emoties van een mens. De kleur oranje werkt bijvoorbeeld goed tegen stress. De kleur blauw is dan weer inspirerend. Zo heeft elke kleur zijn unieke functie. Vroeger waren neutrale kleuren meer populair, maar dit jaar zie je ook de warmere kleuren terug.

Meer natuurlijke materialen

Veel mensen zijn tegenwoordig milieubewust. Dit komt mede vanwege de urgente klimaatproblematieken die ongetwijfeld niemand zijn ontgaan. Vroeger was het bijvoorbeeld raar wanneer je vegetarisch was, maar tegenwoordig is dit meer normaal geworden. Ook in het interieur zie je meer milieuvriendelijke en natuurlijke materialen terug.

Hout is bijvoorbeeld erg duurzaam en dit gaan we de komende tijd dus ook meer terugzien in het interieur. Dit geldt ook voor rotan en bamboe. Het voordeel van hout is dat het een natuurlijke uitstraling geeft en tegelijkertijd kwalitatief materiaal is. Ook is hout gemakkelijk te verven, dus je kunt er veel kanten mee op.

Ronde meubels zijn helemaal in

Bij oudere interieurstijlen waren vooral rechthoekige of vierkante meubelstukken populair. Dit is meer de klassieke stijl en die zie je nog steeds in veel woningen terug. Uiteraard is er niets mis met rechthoekige meubelstukken, maar soms is het ook leuk om even iets geheel anders te doen. Tegenwoordig zijn ronde meubelstukken meer in.

Deze brengen dan ook verschillende positieve punten met zich mee. In de eerste plaats geven ze een bijzondere zachte uitstraling aan je interieur. Je voelt je rustig door ronde meubelstukken en ze zijn ook erg praktisch. Daarnaast kun je er ook veel kanten mee op. Je kunt ook rechthoekige en ronde meubelstukken met elkaar afwisselen. Daarmee creëer je een unieke stijl.

Meer planten in huis

Tegenwoordig is het ook gangbaar om je interieur te voorzien van veel planten. Planten geven je interieur niet alleen een groene uitstraling, maar ze brengen ook verscheidene praktische voordelen met zich mee. In de eerste plaats zorgen ze voor minder stress. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. De groene kleur werkt namelijk rustgevend en het geeft je ook een vrolijker gevoel. Heb je regelmatig last van een verstopte neus? Ook dan is het verstandig om planten in je woning te zetten. Planten verhogen namelijk de luchtvochtigheid en ze verminderen stofdeeltjes.

Daarnaast zorgen planten ook voor een schonere lucht in de woning. Ze breken namelijk schadelijke stoffen af. Ze zetten kooldioxide bijvoorbeeld om in zuurstof. Ook zorgen ze voor een betere luchtvochtigheid in de woning. Het is ook verstandig om planten in je slaapkamer te zetten. Luchtzuiverende planten genereren namelijk meer zuurstof en dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaapt valt. Al met al zijn er dus voldoende redenen om je interieur van mooie planten te voorzien!

Terug naar het verleden

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat veel kledingstijlen uit het verleden weer populair zijn. Ook woontrends uit het verleden komen weer terug. In de jaren 70 waren veel woningen voorzien van ronde vormen en vrolijke patroontjes. Een lange tijd werd dit als kitscherig gezien, maar tegenwoordig is dit weer helemaal in. Ook interieurstijlen van de jaren negentig komen weer terug. Denk aan neonkleuren, grafische prints en allerlei opvallende accessoires.

Probeer je eigen smaak te behouden

In de voorgaande alinea's bespraken we verschillende woontrends. Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en kun je met een trend ook veel kanten op. Het is vooral belangrijk om voor een stijl te gaan die helemaal bij je past. Je bent tenslotte de persoon die er in moet leven. Het is dus verstandig om na te gaan wat jou het beste gevoel geeft.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende interieurstijlen te proberen. De juiste interieurstijl heeft immers voor een groot deel met je emoties te maken. Heb je zelf geen zin om je interieur nieuwe schwung te geven? Dan kun je het ook uitbesteden aan een interieurexpert. Die luisteren naar je wensen en op basis daarvan gaan ze dan voor jou aan de slag.

Conclusie

In deze tekst hebben we de verschillende woontrends van dit moment besproken. Uiteraard zijn er nog meer trends, maar hopelijk heeft dit artikel je een goed beeld gegeven.

Reacties