Foto: 8b6ac6f5-f2b2-428e-b831-f7237cb66e40

De leukste manieren om steigerbuizen in je interieur te gebruiken

De industriële stijl is tegenwoordig erg in. Deze stijl is gebaseerd op het gebruik van ruwe en robuuste materialen.

Koen 30 Oktober 2022

Zo kom je veel staal en beton tegen in de industriële stijl, maar kan ook hout hier en daar gebruikt worden. Een industrieel kantoor kenmerkt zich door een sobere en cleane uitstraling en zorgt voor een koele, maar toch comfortabele sfeer.

  Koffietafel of eettafel

De steigerbuis is op heel veel manieren te gebruiken. Zo kun je erover denken om een koffietafel of eettafel te maken van steigerbuizen. Het frame kun je gemakkelijk maken met steigerbuizen. Vervolgens maak je het tafelblad van karakteristiek hout, zoals misschien steigerhout. Dat zorgt ervoor dat alles prachtig bij elkaar past en dat je een echte, robuuste meubel kunt maken.

Kastjes

Kastjes zijn perfect te maken met steigerbuizen en een buiskoppeling. Ga voor een leuke hangkast met een frame van steigerbuizen. Hier kun je een paar leuke planten en fotolijstjes in zetten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wat groters te bouwen, zo kun je bijvoorbeeld een prachtige boekenkast maken met wat steigerbuizen en hout. De klassieke uitstraling van boeken staat namelijk prachtig bij de stijl van een industriële boekenkast. Er ontstaat namelijk een mooi contrast zo. Je kunt er ook voor kiezen om de steigerbuizen zwart te schilderen. Dat kan voor een mooie, ingetoomde uitstraling zorgen.

Tuinset

Natuurlijk zijn steigerbuizen ook uitermate geschikt voor het maken van een tuinset. Steigerbuizen zijn over het algemeen immers goed bestand tegen water, waardoor ze niet snel zullen roesten. Daarbij zijn steigerbuizen werkelijk op vrijwel iedere manier aan elkaar te bevestigen, waardoor je dus ook gemakkelijk stoelen of een bank in elkaar zet. Leg er een paar goede kussens van wat zachte materialen in en je kunt heerlijk genieten van je tuinset.

Gordijnrails

Je hoeft de steigerbuizen natuurlijk niet per se op een manier te gebruiken waarop ze enorm opvallen, je kunt ze ook op een subtielere manier verwerken. Kies er bijvoorbeeld voor om de steigerbuizen als gordijnrails te gebruiken. Leuk, want op die manier vallen ze niet enorm op, maar voeg je wel een leuk industrieel detail toe aan je woning.

Andere interieuropties

Steigerbuizen zijn op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Hierboven hebben we er een paar voor je genoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Hang er bijvoorbeeld stoere lampen aan, voor een bijzondere hanglamp aan het plafond, of bouw een bed van steigerbuizen. Of wat dacht je van een mooie kapstok? De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos, ga dus gewoon eens lekker creatief aan de slag!

Reacties
Anderen bekeken ook