Foto: paint-paper-1

Creëer een levendig, aards interieur met het roze kleurenpalet van Paint & Paper Library

Met de zomer in het verschiet is het dé tijd om na te denken over het updaten van je leefruimtes en hoe je deze een eigentijds, duurzaam karakter kunt geven.

30 Mei 2024

De Paint & Paper Library kleurenkaart bevat een palet van unieke tinten, die je met vertrouwen kunt gebruiken in een all-over kleurenschema of in combinatie met complementaire kleuren.

De roze tinten uit het Paint & Paper Library kleurenpalet creëren, in al haar kleurschakeringen van zacht perzikroze tot gedempt bruinachtig, een interieur vol natuurlijke warmte, karakter en levendigheid. Meer dan ooit is er behoefte ons te omringen met aardse, rustgevende kleuren, die niet alleen warmte en sereniteit brengen in onze leefomgeving, maar die ook een vrolijk en opbeurend gevoel geven.

Andy Greenall, Creative Director Paint & Paper Library: “De grotere behoefte ons te omringen met opbeurende, rustgevende kleuren wordt weerspiegeld in de toenemende populariteit van warmere, natuurlijke neutrale tinten. Er is een duidelijke verschuiving weg van de koelere, blauwgetinte grijskleuren, die de afgelopen jaren zo populair waren. In plaats daarvan kiezen consumenten voor aardetinten met een inherente warmte. De roze tinten uit het Paint & Paper Library kleurenpalet voegen de gewenste, subtiele warmte toe aan het interieur.”

Speelze roze-perzik tinten

Voor een elegante verfkleur met een zachte helderheid gebruik je roze met perzikkleurige ondertonen in je woonruimte. Het vleugje oranje in de pigmentatie van de verf zorgt voor extra warmte en creëert een rustgevende en opbeurende omgeving. In het Paint & Paper Library-palet variëren deze kleuren van gedempte roze-perziktinten tot tinten met echte levendigheid, zoals de lichte terracottatint ‘Jaipur Pink’.

Hoewel deze tinten heel eigentijds kunnen aanvoelen in combinatie met contrasterende kleuren, zijn ze vaak gebaseerd op natuurlijke pigmenten, waardoor ze een aantrekkelijk, aards karakter hebben. ‘Roben’s Honour’ is bijvoorbeeld een eeuwenoude kleur, die oorspronkelijk werd gemaakt met witte verfstof en rode oker. Deze kleur kan worden gecombineerd met het sterke oranje ‘The Long Room’ voor een kleurenschema met echte persoonlijkheid, of met de neutrale ‘Powder’-kleuren voor een meer ingetogen ton-sur-ton kleurenschema.

Voor een intrigerende, uitnodigende ruimte die design en kleur uitstraalt, combineer je het diepe en zwoele 'Kasbah' met het historische, cocooning-roze 'Jaipur Pink'. Deze intense kleurencombinatie spreekt tot de verbeelding en doet denken aan reizen naar het Oosten en romantische zonsondergangen.

‘Desert Rose’ is een gedempte perziktint en doet denken aan natuurlijk pleisterwerk. Het vormt een uitstekende achtergrond voor gedurfdere kleuren zoals ‘Beetlenut’ voor een eigentijdse ruimte, of ‘Plum Brandy’ en ‘Rouge II’ voor een uitnodigende, klassieke combinatie.

Rustgevende bruinachtige roze tinten

Bruinachtige roze tinten zorgen voor een warme achtergrond in elke woonruimte. De verfkleuren ‘Mink’, ‘Temple’ en ‘Powder’ kunnen onbezorgd worden toegepast. Deze gedempte tinten zijn ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken en een populaire keuze bij zowel ontwerpers als huiseigenaren.

Ze bieden ook een eenvoudige manier om gewaagdere tinten te introduceren, die direct designinteresse aan een interieur toevoegen. Combineer ‘Temple’ met een elegant diep paarsgrijs zoals ‘Monument’ voor een klassieke combinatie. Of combineer zachte ‘Mink’ muren met kasten in het weelderige dieprood ‘Scarlet 'n' Rust’ om rijkdom en diepte te brengen. ‘Mink' is een uiterst veelzijdige, warme, op roze gebaseerde neutrale kleur die diepte en warmte toevoegt.

In een interieur zijn roze tinten echte eyecatchers, terwijl ze tegelijkertijd voor rust, warmte en sereniteit zorgen. Dit maakt ze tot een van de meest favoriete kleuren van huiseigenaren dit moment. Je hoeft niet de hele kamer te verven om een opvallend effect te cree?ren.

Roze is een fantastisch hulpmiddel om bijvoorbeeld architecturale details te benadrukken of door roze elementen designinteresse te cree?ren.

Alle Paint & Paper Library-kleuren zijn verkrijgbaar in elke Paint & Paper Library-finish, van zeer mat tot glans, welke beschikbaar zijn in blikken van 5 l, 2,5 l, 750 ml, 250 ml en in een samplepotje van 125 ml. De Paint & Paper Library finishes zijn geformuleerd volgens de hoogste kwaliteitstandaard.

Paint & Paper Library is nationaal en internationaal verkrijgbaar via een netwerk van professionele dealers en online via www.paintandpaperlibrary.com.

Reacties