Foto: 2015/Raumfeld-wifi-Soundbar-subwoofer.jpg

Raumfeld Soundbar

Raumfeld Soundbar brengt een vol geluid naar de televisie-, film- en muziekbeleving.

Innovatieve combinatie van wifi soundbar en draadloze subwoofer zorgt voor een kamervullend tv-geluid met multiroom streaming van onvervalste hifi-kwaliteit dankzij intelligente 3D-audiotechnologie; voorverkoop gestart.

De langverwachte Raumfeld Soundbar en subwoofer verschijnt eind september op de markt. De soundbar/subwoofer-combinatie staat garant voor een uitmuntend klankbeeld bij films en muziek. De combinatie beschikt over een uiterst eenvoudige instelling en draadloze bediening. Het optimaal op elkaar ingespeelde duo biedt een makkelijke mogelijkheid voor kwalitatief hoogwaardige audiostreaming en onderscheidt zich door een glashelder en dynamisch hifi-geluid. De Raumfeld Soundbar en subwoofer combineren hoogwaardige technologie met het kenmerkende puristische design. De echte hifi-liefhebbers kunnen de soundbar en subwoofer vanaf vandaag voorbestellen voor 1.299 euro. Als bonus krijgen ze 3 maanden TIDAL Hifi kado.

Veel meer dan een soundbar

Met zes hoge/middentonen, koepelmembranen van drie inch, een maximaal vermogen van 180 Watt en intelligente algoritmen voor geluidsbewerking, zorgt de wifi soundbar voor een orkestraal klanktapijt dat van elk televisieprogramma en elke film een onvergetelijke beleving maakt. De luidsprekers genereren hierbij een uiterst brede geluidsweergave dat op elke luisterpositie voor een optimaal klankbeeld zorgt. De ‘sweetspot’, oftewel de optimale luisterplek, wordt daarmee sterk uitgebreid. De luisteraar kan zich vrij door de ruimte bewegen zonder dat dit een invloed heeft op de geluidservaring. Ook zonder aanvullende satellieten genereert de soundbar een akoestische omgeving met een breed geluidsspectrum en indrukwekkende surround sound ervaring. De soundbar brengt ook qua aansluiting en bediening meer vrijheid naar de woonkamer. De verbinding met de televisie verloopt via één HDMI-kabel. De basisinstellingen worden dankzij HDMI-ARC en CEC via de afstandsbediening van de televisie geconfigureerd.

Klankvaste multiroom streaming

De Raumfeld Soundbar biedt veel meer dan perfect televisiegeluid. Vanwege de streaming audio zonder kwaliteitsverlies is het product de ideale keuze voor veeleisende hifi-liefhebbers. Via het draadloze netwerk krijgen muziekfanaten toegang tot een vrijwel onbeperkte selectie van playlists van Spotify, Napster, TIDAL, internetradio en muziek met hoge resolutie, direct via de netwerkschijf. Uiteraard is het ook mogelijk om via de smart tv YouTube-playlists met een optimale geluidskwaliteit af te spelen. Wanneer de soundbar met andere speakers van Raumfeld wordt gecombineerd, krijgt de gebruiker toegang tot een keur aan multiroom-opties, zoals het afspelen van dezelfde of verschillende muziek in uiteenlopende ruimtes. Tracks worden op uiterst eenvoudige wijze geselecteerd en afgespeeld via de gratis Raumfeld-app (beschikbaar voor smartphones en tablets met Android™ of iOS®). Tevens wordt een afstandsbediening van hoogwaardig aluminium meegeleverd. Zoals bekend van de draadloze luidsprekers van Raumfeld kunnen de zendertoetsen op de afstandsbediening worden voorgeprogrammeerd met de favoriete muziek van de gebruiker.

Ten slotte nog een paar woorden over het buitengewoon luxe exterieur: geheel in lijn met de filosofie van Raumfeld is de soundbar met uitvoeringen in zijdewit of matzwart hout, een aluminium strip en een zwart luidsprekermembraan een tijdloos wonder van puristisch design.

Een vol basgeluid

Voor een robuust volume en een vol basgeluid wordt de soundbar ondersteund door de bijbehorende Raumfeld actieve draadloze subwoofer met een plat design. Zijn versterker levert een krachtig vermogen van 200 Watt, dat volgens het principe van downfiring wordt doorgestuurd aan de drie naar onderen uitstralende subwoofers. Net als de soundbar heeft de draadloze subwoofer een kleine omvang, zodat deze goed onder elke sofa past. Vanwege zijn elegante uiterlijk van zijdewit of matzwart hout met zijpanelen van aluminium is er overigens geen reden om hem te verstoppen. Hij kan ook aan de muur worden bevestigd of direct onder de televisie worden opgesteld. De subwoofer maakt automatisch een draadloze verbinding met de soundbar via een speciale vertragingsvrije radioverbinding op de bandbreedte van 5 GHz. Een voedingkabel is het enige wat nodig is.

Prijzen en beschikbaarheid

De combinatie van de soundbar en subwoofer is vanaf eind september 2015 in een matzwarte of zijdewitte uitvoering verkrijgbaar voor een prijs van 1.299 euro via www.raumfeld.com. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Voor echte audioliefhebbers die de soundbar in die er als eerste bij willen zijn, is de voorverkoop reeds van start gegaan op www.raumfeld.com. Kopers hebben het recht om de producten binnen acht weken gratis te retourneren. Dit betekent dat zij zich binnen de privacy van hun eigen vier muren kunnen laten overtuigen door de buitengewone geluidservaring van de draadloze luidsprekers van Raumfeld.

Technische gegevens van de soundbar

Soundbar

• 6 hoge/middentonen met een eindtrap van 180 Watt
• Een indrukwekkend nauwkeurige geluidsweergave vanuit elke luisterpositie
• Een gebalanceerde en natuurlijke geluidsafstemming
• Bedienbaar met de bijgeleverde afstandsbediening van hoogwaardig aluminium, de Raumfeld-app en via HDMI-ARC en CEC met de afstandsbediening van de televisie

Subwoofer

• 3 x 5 inch subwoofers, downfiring-principe, eindtrap van 200 W
• Draadloze subwoofer met een plat design

De soundbar kan snel en eenvoudig worden geïntegreerd met andere multiroom-systemen van Raumfeld.

Publicatiedatum: 14 augustus 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties