string(1) "a"

Wil je meer streamingopties voor je home cinema? Gebruik een VPN!

Je streamt je een slag in de rondte. Toch voel je dat er wat mist. Je favoriete serie, die ene topfilm die je nog wilde zien.

Je hebt alle hoeken en gaten van je Netflixbibliotheek uitgekamd, maar ze lijken er echt niet op te staan. Balen! Maar weet je wel zo zeker dat je achter alle deurtjes en kiertjes hebt gekeken? Las je laatst niet ergens dat alle seizoenen van die ene serie op Netflix beschikbaar kwamen?

Dat kan makkelijk. Het geval wil namelijk dat Netflix zijn aanbod aanpast op basis van de locatie van de gebruiker. En zo hebben we in Nederland zeker 2000 minder series en films om ons weekend mee door te komen dan in de VS. Is dat eerlijk? We betalen immers evenveel voor ons Netflix-abonnement als Amerikanen (of zelfs meer). Is het onoverkomelijk? Zeker niet! Er is een truc om toch toegang te krijgen tot alle streaming waar je voor betaalt.

Netflix verandert zijn aanbod op basis van waar het denkt dat je je fysiek bevindt. De dienst ziet dat je vanaf een Nederlands IP-adres naar zijn website navigeert, en schotelt je alleen de Nederlandse Netflixbibliotheek voor. Jammer, maar dit betekent ook dat een buitenlands IP-adres een hele nieuwe wereld aan content op Netflix voor je open kan doen gaan.

Er is namelijk een manier om dergelijke 'geo-blokkades' te omzeilen. Als je een Virtual Private Network (VPN) gebruikt, kun je je IP-adres switchen naar die van een ander land, zodat je Netflix kunt laten denken dat je in dat land zit. VPN's staan vooral bekend om het veilig contact leggen met je bedrijfsnetwerk buiten kantoor en het beschermen van je privacy, maar dit is een welkome bijkomstigheid!

En wat nu als je die VPN gedownload en geïnstalleerd hebt? Hoe gaat het verder in zijn werk? Het is erg makkelijk, met een paar klikken zit je in LA of vlakbij de stranden van Rio de Janeiro. VPN's zoals Surfshark en NordVPN bieden gebruiksvriendelijke software waarmee je in een handomdraai van land kunt wisselen. Wil je het normaal geblokkeerde aanbod van BBC iPlayer kijken? Klik op een Britse server, zet een kopje thee en je kunt vooruit. Gehoord over de Amerikaanse streamingdienst Hulu? Via een Amerikaanse server wordt toegang werkelijkheid.

Wat het helemaal mooi maakt, is dat een VPN je in staat stelt vanuit het buitenland naar Nederlandse streaming te kijken. Ben je op zakenreis in Zuid-Afrika, of lig je met je achterwerk op een Mexicaans strand, maar wil je toch Boer Zoekt Vrouw live meepikken? Start je laptop op, zwengel de VPN aan, kies een Nederlandse server, en je kunt gewoon NPO kijken. Je ziet: een VPN opent je streamingwereld!

Reacties