Overtuig je partner voor het kopen van een nieuwe TV met deze tips

Jij wilt graag een nieuwe TV. Dat doe je met deze tips!

Guido van Loon 17 Augustus 2019

Jij wilt graag een nieuwe TV. Maar zodra je het onderwerp aansnijdt, zegt je partner: “Nee hoor, deze TV is nog prima”. En de kous is daarmee af. Je moet wachten tot je huidige TV kapotgaat voordat je een nieuwe ‘mag’. Of toch niet? Zelfs als je partner niet erg flexibel is, of heel erg zuinig is, kun je hem of haar ervan overtuigen om een nieuwe TV te kopen. En dat doe je met deze tips!

 1. De TV die we nu hebben is minder zuinig

  Als het gaat om geldbesparing, kun je mooi gebruik maken van deze tip. Als je TV meer dan 5 jaar oud is, is hij minder zuinig dan de nieuwere modellen. En zeker als je nu gebruik maakt van verouderde technologie. Hang eens een kilowattuur meter aan je TV en bepaal hoeveel de TV gebruikt. Doe dat zowel wanneer je aan het kijken bent als wanneer hij in stand-by modus staat. Daarna pak je de informatie van de TV die je graag wilt hebben erbij. Gebruikt je huidige TV meer energie dan een nieuwe zou doen? Dan heb je een goed argument om een nieuwe te kopen.
 2. OLED is veel mooier

  De nieuwste TV’s hebben OLED technologie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van veel verfijndere lichtjes die zorgen voor de kleuren. Het scherm is dunner en de kleuren zijn mooier. Bovendien bevatten OLED televisies relatief veel meer pixels dan een LED scherm van hetzelfde formaat. Het beeld is dus ook een stuk scherper, ook als je een grotere TV neemt.
 3. De prijs valt best mee

  Vroeger waren televisies echt een duur luxeproduct. Maar ook dat is veranderd in de afgelopen jaren. Een televisie is veel betaalbaarder geworden, ook van een bekend merk. En afhankelijk van het merk zijn er ook leuke aanbiedingen. Zo zijn er Samsung televisies die regelmatig hele interessante aanbiedingen hebben waardoor je vrij goedkoop aan een prachtige, gloednieuwe televisie kunt komen. Vindt je partner dit geen overtuigend argument, kom dan met een plan om geld te besparen in huis zodat je je nieuwe TV snel weer hebt terugverdiend.
 4. Je kunt ook vanaf de zijkant kijken

  Bij oudere Tv’s moet je eigenlijk zo recht mogelijk voor het scherm zitten. Zit je er schuin voor, dan wordt het beeld al snel slecht zichtbaar. Dat is lastig als je met een groepje mensen TV zit te kijken. Komen er af en toe vrienden over de vloer? Dan kun je je partner eenvoudig overtuigen door te zeggen dat de nieuwe TV het kijken met meer mensen een stuk makkelijker en prettiger maakt.
 5. Interactief is echt een plus

  Interactieve TV heeft een flinke vlucht gemaakt. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheid om rechtstreeks op de TV te Netflixen. Dat is veel handiger dan met een laptop of computer, want je kunt lekker op de bank hangen en een leuke serie kijken. Je hoeft dus niet alleen een TV om naar de gewone zenders te kijken: uitzending gemist en Netflix zijn ook heel leuk en rechtstreeks te kijken op een slimme TV. Een nieuwe televisie is een leuke en spannende aankoop. Je geniet er dagelijks van als je een film, serie of programma wilt kijken. En nu je partner ook overtuigd is van de noodzaak van een nieuwe televisie, rest je alleen nog de discussie welke het gaat worden.