Netatmo Intelligente Rookmelder

Met meer dan 100.000 huisbranden per jaar is de Netatmo Intelligente Rookmelder de beste manier om je huis te beschermen

17 April 2019

In Nederland is 70% van de woningen uitgerust met een rookmelder, maar slechts 45% van hen werkt naar behoren. Als gevolg hiervan worden er jaarlijks 100.000 huishoudelijke branden gemeld bij de brandweer. Dit betekent dat 1 op de 67 huizen elk jaar wordt getroffen door een brand, 47 van deze branden zijn fataal1.

Het installeren van een betrouwbare, efficiënte slimme rookmelder is van belang zodat je snel gewaarschuwd wordt en zo een brand kan voorkomen. Omdat het minder dan 30 seconden duurt voordat een kleine vlam in een grote brand verandert, is de reactietijd cruciaal. Daarom is een slimme rookmelder de beste manier om een huis te beschermen.

Reageer sneller tijdens brand met real-time meldingen
Veel huizen in Nederland hebben een reguliere rookmelder. Om de reactietijd te maximaliseren, heeft de Netatmo Intelligente Rookmelder een 85dB alarm en stuurt het een real-time melding naar de smartphone van de gebruiker. Het geeft ook aan in welke kamer rook wordt gedetecteerd. Zo krijgen huiseigenaren ook een alert als ze niet thuis zijn. Met deze functie kunnen gebruikers meteen actie ondernemen en de brandweer bellen voordat hun huis verwoest wordt.

Bescherm jouw huis tegen vuur voor 10 jaar
De Intelligente Rookmelder heeft een batterij die tien jaar mee gaat. De gebruiker krijgt een notificatie om de rookmelder te vervangen voor het einde van de levensduur. De Intelligente Rookmelder heeft ook een zelftestfunctie; het controleert of de rooksensor, de batterij en de Wi-Fi-verbinding naar behoren werken en waarschuwt de gebruiker wanneer dat nodig is.

Compatibiliteit met HomeKit en IFTTT

De Intelligente Rookmelder van Netatmo is compatibel met HomeKit van Apple en kan met spraak worden beheerd. Gebruikers vragen eenvoudig aan Siri of er rook in hun huis is of dat de batterijen goed werken.

De rookmelder is ook compatibel met IFTTT. Gebruikers kunnen hun Netatmo Intelligente Rookmelder verbinden met andere aangesloten apparaten en aangepaste scenario’s maken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun smart verlichting aan hun rookmelder koppelen om van kleur te veranderen in geval van een brand en de familie waarschuwen snel het huis te verlaten.

Prijs en beschikbaarheid
De aanbevolen verkoopprijs van Netatmo’s Intelligente Rookmelder is €99,99. Het product product is te koop via de website van Netatmo en bij Coolblue, Bol.com, 50Five, Camera Nu, BCC, van den Borre, Media Markt NL en Smixs.

De Netatmo Security-app is gratis te downloaden en compatibel met iPhones en iPads van iOS 10 en Android smartphones en tablets van 5.0. The Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en PC.

Wil je meer weten? Kijk dan even op: www.netatmo.com

Reacties
Anderen bekeken ook