Foto: pexels-maria-orlova-4947139

4 tips voor een landelijk interieur

Als je de sfeer van het platteland in huis wilt halen, is er eigenlijk maar één woonstijl waar je gebruik van kunt maken bij het inrichten van je woning.

Kim 24 Februari 2023

Wat is een landelijk interieur?

Je brengt met de landelijke woonstijl het buitenleven eigenlijk naar binnen toe. Je doet dit door bijvoorbeeld de klassieke eigenschappen van ouderwetse boerderijen toe te voegen in je woning. Desondanks gebruik je op hetzelfde moment ook de moderne functies en apparaten die we in huis willen. Een landelijke interieur brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is deze stijl tijdloos, maar tegelijkertijd resulteert het ook in een gezellige en knusse sfeer.

Hoe creëer je een landelijk interieur?

Alleen een landelijke salontafel in je woonkamer zetten is natuurlijk niet genoeg om een landelijk interieur te creëren. Gebruik hiervoor juist de volgende tips!

Materialen

Bij het inrichten van je woning aan de hand van de landelijke woonstijl doe je er goed aan om te kiezen voor natuurlijke materialen. Een houten vloer past bijvoorbeeld goed in zo’n interieur, maar dit geldt dus ook voor houten meubels. Landelijke eettafels worden daarom vaak van hout gemaakt. Vind je een echte houten vloer te duur? Ga dan voor een PVC-vloer met houtlook of laminaat.

Kleuren

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door warme en natuurlijke kleuren. Grijstinten zijn daarom erg populair onder deze woonstijl, maar ook gebroken wit past goed in een landelijke woning. Ditzelfde geldt voor zandkleuren, beige en bruin. Eventueel kun je ook nog andere kleuren toevoegen in je landelijke interieur, al moeten ze dan wel een lichte tint hebben.

Accessoires

Als je accessoires aan je woning wilt toevoegen, doe je er goed aan om opnieuw voor natuurlijke materialen kiezen. Hout is dus een optie, maar ook linnen, wol, katoen en riet zijn geschikte materialen om te gebruiken in een landelijk interieur. Je kunt bijvoorbeeld ook een stoel van bamboe aankleden met een wit schapenvachtje.

Raamdecoratie

Heb je nog geen raambekleding gekocht? Het is dan goed om te weten dat veel soorten raamdecoratie geschikt zijn voor een landelijk interieur. Dit geldt bijvoorbeeld voor diverse gordijnen, waaronder rol- en vouwgordijnen. Ook kun je kiezen voor shutters, vooral de modellen van hout passen goed in een landelijk interieur. Deze luiken zijn bovendien vaak erg duurzaam, waardoor ze lang mee gaan.

Reacties
Anderen bekeken ook