Foto: zwembad-kopen-tuin

Waarom zou je een zwembad voor in de tuin kopen?

Wanneer tijdens de lente- en zomermaanden zonnige dagen overheersen, kan een zwembad in de tuin het perfect voor een dag vol plezier, pret en ontspanning.

Genieten met familie en vrienden

Heb je het geluk om thuis een grote tuin te hebben, dan is een zwembad een geweldige optie om te genieten met je familie en beste vrienden. Een zwembad bestellen kan tegenwoordig snel en gemakkelijk. Een zwembad in de tuin heeft veel meer voordelen dan wat we eerder hebben genoemd. We delen die graag met jou:

Als decoratief element

Een zwembad kan heel goed dienen als decoratief element in een tuin of terras. Naast de schoonheid die een goed onderhouden zwembad geeft aan een ruimte, zijn er ook andere bijbehorende decoratieve elementen, zoals mooie houten schoppen voor de kleintjes of een mooi omringend gazon dat je tuin een veel betere uitstraling geeft.

Minder hete zomers

Extreme temperaturen tijdens de zomermaanden kunnen veel draaglijker zijn als je thuis een zwembad hebt. Een zwembad in de tuin leent zich prima voor een verfrissende duik. Ook ’s nachts, wanneer je vanwege de hitte niet in slaap kunt vallen, kan het zwembad genoeg ontspanning bieden.

Boost en verbeter je conditie

Watertraining wordt ten zeerste aanbevolen bij blessures, waarbij wordt gezocht naar herstel van de beweeglijkheid van de gewrichten of een goede spiermassatoename en toning. De keuze voor de installatie van een zwembad in je tuin kan dus een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit opleveren.

Verhoog de waarde van je huis

Een zwembad kopen geeft je huis een grotere economische waarde. Dat is wel zo handig wanneer je in de toekomst het pand zou willen verkopen.

Een zwembad onderhouden; zo doe je dat!

Het is belangrijk om je zwembad goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. De kans dat je wordt geconfronteerd met water dat groen kleurt is anders groot.

Telescopische handgreep en filters

Meet de pH-waarden van je zwembad om de zeven dagen. Die moet tussen 7,2 en 7,6 liggen. Anders is het waterdesinfectiesysteem niet efficiënt. Een te hoge pH-waarde kan schadelijke bacteriën doen verschijnen en het water een troebel aanzien geven. Een te lage pH-waarde kan zorgen voor irritatie aan de ogen, neus en huid.

Met de telescopische handgreep kun je elk punt van het zwembad bereiken om het schoon te maken. Aan het handvat is een mesh-gaas bevestigd om vuil te verwijderen dat zich in het water bevindt.

In de meeste gevallen hebben zwembaden een zuiveringssysteem dat bestaat uit een kleine papieren filter dat het water door een motor beweegt en waarin een deel van de onzuiverheden achterblijft. Zonder dit systeem van filters of luchtreinigers heeft vuil de neiging zich gemakkelijker op te hopen.

Chloor voor reiniging

Om het water transparant en schoon te houden is een ontsmettingsmiddel nodig. Schadelijke stoffen zoals bacteriën en schimmels kunnen daarmee geëlimineerd worden. Bladeren en ander drijvend vuil zouden wel eerst van het wateroppervlak moeten worden verwijderd.

Een relatief klein zwembad kan handmatig schoongemaakt worden met producten zoals chloor. Dit is de meest gebruikte desinfectiemethode. Het kan in vloeibare, tablet- of poedervorm zijn. Ze werken op een vergelijkbare manier: ze doden de meeste bacteriën, virussen en microben.

Om effectief te zijn, moeten de waarden tussen 0,5-1,0 delen per miljoen (ppm) liggen. De dosis is afhankelijk van het aantal kubieke meter water. Bij een goede toediening is het vermogen om de E.coli-bacterie te elimineren minder dan een minuut.

Welke zwembad past bij jou?

Een zwembad kopen? Kijk dan eerst even bij ons. Er zijn veel soorten zwembaden met zeer interessante opties, afhankelijk van elke gebruiker en de plaats waar ze worden geïnstalleerd. Zwembaden worden voornamelijk ingedeeld in inbouwzwembaden of bovengrondse zwembaden.

Bovengrondse zwembaden

Bovengrondse zwembaden zijn economischer, eenvoudiger te installeren en ideaal voor wanneer je weinig ruimte hebt. Bovendien zijn ze gemakkelijker te onderhouden. Binnen de bovengrondse zwembaden kunnen we de volgende soorten vinden:

• Opblaasbaar zwembad - de meest economische, eenvoudige en gemakkelijk te monteren zwembaden. Een opblaasbaar zwembad is een uitstekende optie voor wie geen traditioneel zwembad kopen wil.
• Tubular Pools - zwembaden gemaakt van stalen buis en PVC-liner. Ze zijn vrij goedkoop, eenvoudig en gemakkelijk te monteren.
• Plaatstalen zwembaden - opgebouwd uit een stalen wand. Ze bieden meer veiligheid en weerstand dan de vorige.
• Houten zwembaden - bieden de hoogste kwaliteit, weerstand, duurzaamheid, en een veel betere visuele uitstraling dan plastic of staal.

Inbouwzwembaden

Een voordeel van inbouwzwembaden is dat ze meer complete systemen hebben om water te behandelen. Bovendien hebben ze een grotere duurzaamheid. De verschillende soorten zijn:

• Polyester zwembaden (vezel) - heel gebruikelijk omdat ze het meest economisch, gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn. Ze bestaan allemaal uit één stuk, geprefabriceerd zonder voegen, een feit dat de ophoping van algen en vuil voorkomt. Aan de andere kant zijn ze kwetsbaarder, omdat de producten die worden toegevoegd het polyester niet mogen beschadigen.
• Paneelbaden - gemaakt van polymeer of stalen panelen. Ze hebben geen betonnen fundering of muren nodig. Ze kunnen door middel van panelen op maat worden gemonteerd en hebben een weerstand vergelijkbaar met beton.
• Bouwzwembaden - zonder twijfel het meest gebruikte systeem. Gemaakt met betonglas afgewerkt met een tegeloppervlak. Beton heeft een grote weerstand met gegarandeerde waterdichtheid en duurzaamheid. Ze vergen meer werk, maar zijn het meest duurzaam en stellen je ook in staat om het zwembad precies op jouw maat en vorm te ontwerpen.

Een zwembad bestellen? Aarzel dan niet om onze website te bezoeken en contact met ons op te nemen. De zomerspecialist helpt je met plezier!

 

Reacties