Foto: zwembad-1

Vakantie aan huis met je eigen zwembad!

Na een jaar hard werken is het eindelijk tijd voor ontspanning!

Met de vakantie voor de deur en de zon die zich steeds prominenter laat zien, begint het zomerse gevoel nu toch echt naar boven te komen.

De warme kop thee wordt vervangen door een koude cocktail en de lange broek maakt plaats voor je badkleding. Terwijl stranden en zwembaden overvol raken, lig jij heerlijk achter het huis te dobberen in alle rust. Lang niet gek, zo'n eigen zwembad in de tuin!

Zwembad in de tuin

Het is een droom voor velen, zwemmen in je eigen tuin. Er is altijd plek en je hoeft niet te zeulen met koeltassen; de koelkast is immers vlakbij. Je kunt rustig een boekje lezen zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand - ondanks dat je nog zó gezegd had het niet te doen - het moment verpest door een bommetje te maken. Of je kunt je lekker met een zomers muziekje in een zonnig oord wanen. Heerlijk! En dit alles in je eigen tuin, dichterbij ga je geen verkoeling vinden.

Een zwembad in je eigen tuin lijkt echter een behoorlijke onderneming. De tuin uitgraven, de constructie bouwen, de pomp en het filtersysteem aanleggen, de bekleding plaatsen, het bad afwerken, het bad vullen... Je bent duizenden euro's en een flinke tijd verder voordat je eindelijk kunt zwemmen in je privé zwembad. Om over het onderhoud nog maar te zwijgen! Het is een klus waar de gemiddelde Nederlander niet zo snel aan zal beginnen.

Wie denkt dat een zwembad in de tuin een gigantische opgave is, heeft het echter mis. Waar je jezelf wellicht al snel fanatiek scheppend inbeeldt - niet bepaald ideaal wanneer het al zo warm is buiten - zijn er toch echt veel makkelijkere opties. Opties waarbij er geen schep aan te pas hoeft te komen en je binnen enkele ogenblikken al ultiem vertoeft in je eigen resort! En dat zonder dat je duizenden euro's op tafel hoeft te leggen!

Dé oplossing: een Intex zwembad!

Hoe dit mogelijk is? Simpel, met een Intex zwembad! Geen gat in je tuin, geen compleet bouwplan, maar een kant-en-klaar zwembad. Zet hem neer op de plek waar je hem hebben wilt en zwemmen maar.

Intex zwembaden zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Van een klein bad voor de kinderen, tot een groot bad waarin je met het hele gezin kunt plonzen. Van een opblaasbaar model, tot een stevig houten frame. En wie ook bij iets minder warm weer wil kunnen genieten van zijn eigen zwembad, kan kijken naar een model met watertemperatuur verhogende opties.

Je plaatst het bad, je vult het bad en je kunt zwemmen! Zo simpel is het.

Voordelen op een rijtje

Los van het feit dat Intex zwembaden in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, waardoor er voor iedere tuin en iedere situatie wel een passende oplossing te vinden is, zijn er nog veel meer voordelen. Zo zijn de baden gemakkelijk te onderhouden, eenvoudig te verplaatsen en staan ze nooit in de weg. Is het namelijk te koud buiten om er gebruik van te maken? Dan verplaats je het bad in een mum van tijd (in onderdelen) naar bijvoorbeeld de schuur, om het bad bij beter weer vervolgens opnieuw in de tuin te zetten. En als je ooit gaat verhuizen? Juist, dan hoef je géén afscheid te nemen van je zwembad!
Verder is het uiteraard enorm gezond om even te gaan zwemmen en vooral bij tropische temperaturen is de nodige verkoeling absoluut geen overbodige luxe.

Een korte opsomming van de voordelen van een Intex zwembad:

- er is altijd een een bad in de juiste afmetingen verkrijgbaar;
- je kunt zelf het materiaal kiezen;
- het is vele malen goedkoper én gemakkelijker dan zelf een bad aanleggen;
- gemakkelijk te onderhouden;
- eenvoudig te verplaatsen;
- mogelijkheid tot extra opties;
- verkoeling in je eigen tuin;
- zwemmen is gezond!

Wat voor zwembad kies je?

Ga je een zwembad kopen, dan wil je er natuurlijk wel eentje die goed past in je tuin. Zowel qua formaat, als zeker ook qua kleur, materiaal en vorm.

Bedenk allereerst wat het doel is van je eigen zwembad. Hoeveel personen moeten erin passen? En hoe diep moet het bad zijn? Zo krijg je voor jezelf alvast helder hoe de basis eruit moet gaan zien.

Vervolgens is de belangrijkste vraag waar het zwembad moet komen te staan in de tuin. Een zwembad moet immers iets toevoegen en niet het zicht op bijvoorbeeld je favoriete planten wegnemen. Wat is de beste plek om het zwembad écht onderdeel van je tuin te laten worden? Plaats je het in het midden van de tuin, of is er een geschikte hoek te vinden? En houd je voldoende rekening met andere onderdelen van je tuin, zoals bijvoorbeeld de zithoek? Wie lekker in de zon zit, wil waarschijnlijk liever niet onbedoeld nat worden door het gespetter vanuit het bad. Ook wil je je plantjes natuurlijk niet laten verdrinken. En zet je het zwembad op het gras neer, of toch op het terras?

Als ook de beste locatie bepaald is, is het tijd voor de hamvraag: Welk zwembad moet het worden? Wordt het een rond, of een hoekig bad? Ga je voor een mooi houten frame, of toch liever voor het praktische van een kunststof frame? En kies je voor één groot zwembad, of wil je liever twee kleinere baden? Maak de juiste afweging, visualiseer hoe het bad zal staan in je tuin en meet alles alvast op, zodat je een beter beeld krijgt van je ruimteverdeling.

Tot slot kun je natuurlijk nog rekening houden met de nodige accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cupholders voor je koude drankje tijdens het zwemmen, of aan bijpassende solar verlichting, zodat je ook 's avonds knus kunt genieten van dit stukje luxe in je eigen tuin. Ook kun je overwegen om opbergruimte te creëren, zodat je altijd je zonnebril en je zonnebrandcrème bij de hand hebt. Alles om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten.

Op naar je droomtuin mét zwembad! Veel zwemplezier gewenst!

Reacties