Foto: jee-o-designdouche-soho

Buitendouche Soho van JEE-O

Stoer en stevig. Sober en simpel. Om deze robuuste douche soho van JEE-O kan niemand heen.

Wát een sterk design. Een enkele gebogen lijn, subtiele ronde accenten en als blikvanger de spitsvondige menggreep met tactiele rubbercoating. De vrijstaande douche is gemaakt van RVS en afgewerkt met een donkere hammercoating die voor de juiste industriële look zorgt. En ‘m daarmee ook geschikt maakt voor buiten. Een spetterende douche om van te watertanden!

Soho is een bruisende wijk in het cosmopolitische New York. Een smeltkroes van culturen, waarbij schijnbare tegenstellingen samen de dynamische sfeer bepalen. Poëzie en graffiti, jazz en rap, streetwear en haute couture. De vele industriële lofts zijn vaak smaakvol ingericht; sober en stoer tegelijk. Vandaar dat JEE-O voor haar nieuwste collectie geen betere naam had kunnen kiezen. Stijl is alles en soho schittert in alle eenvoud.

Less is more

De kracht van deze heerlijke douche zit 'm in de uitgekiende vormgeving. Geen overbodige poespas, maar mooie lijnen en een enkel accent. Meest in het oog springend is de menggreep die als een soort joystick bediend wordt. Wat allereerst opvalt daarbij is de tactiele touch, de greep is namelijk afgewerkt met een aaibare rubbercoating. Dankzij de zogenaamde one-move cartridge in het kraanwerk, zorgt de greep in één vloeiende beweging voor meer of minder water, voor warm of koud water. Het zijn dit soort geavanceerde technieken waarin JEE-O zich onderscheidt.

JEE-O designdouche Soho.

Binnen & Buiten

De vrijstaande soho douche is gemaakt van RVS en afgewerkt met een donkere hammer-coating, die daarmee het accent legt op het pure, industriële design. Het is een all-weather coating, zodat de soho douche ook geschikt is voor buiten; bij het zwembad of om ’s zomers een verfrissende douche te nemen in de achtertuin. Het hele jaar door buiten douchen is mogelijk met de 365 all weather frost free optie, zodat zelfs bij min 30 graden de leidingen niet bevriezen. All weather én frost free.

Balans

De soho douche is het eerste resultaat van de samenwerking tussen JEE-O en de Amsterdamse designstudio Grand & Johnson. Bertel Grote en Jeroom Jansen hebben samen meer dan twintig jaar ervaring in het creëren van high-end interieurs in binnen- en buitenland. Hun stijl getuigt van balans; tussen spanning en logica, tussen spectaculair en sober, tussen maximale smaak en mooi minimalisme. In de soho collectie volgen binnenkort ook nog een wandkraan (inbouw) en badvuller.

JEE-O en Grand & Johnson: creatieve cosmopolieten die samen vormgeven aan maximaal minimalisme.

Advies verkoopprijs: Staande douche Soho € 2.550,-, wandkraan en badvuller: prijs op aanvraag.

Meer informatie: www.jee-o.nl

Publicatiedatum: 11 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties