Zo maak jij je tuin gereed voor de zomermaanden!

De lente is weer begonnen en langzaam maar zeker worden de temperaturen wat aangenamer.

Guido van Loon 28 Maart 2019

We kunnen het koude en grijze weer achter ons laten en hopelijk kunnen we gauw gaan genieten van de eerste zonnestralen in onze achtertuin. Ben je op zoek naar inspiratie om jouw tuin gereed te maken voor de zomermaanden? Lees dan vooral verder. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je deze zomer optimaal van de buitenlucht kunt genieten!

Genieten in je eigen jacuzzi

Een jacuzzi lijkt misschien een luxeproduct dat niet voor iedereen is weggelegd, maar dat is een groot misverstand. Een jacuzzi hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Veel mensen denken dat je voor een jacuzzi duizenden euro's moet neerleggen, maar feit is dat je al beschikt over een eigen opblaasbaar bubbelbad voor minder dan 600 euro. Voor dat bedrag krijg je een hoop voordelen, want naast dat het natuurlijk heerlijk is om helemaal tot rust te komen in het warme water van je eigen bubbelbad, is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Het brengt je lichaam tot rust, zorgt voor een frisse geest en daardoor kun je er vervolgens weer met nieuwe energie tegenaan!

Style jouw tuin volgens de laatste trends in tuinmeubelen

Ben je benieuwd naar de trends op het gebied van tuinmeubelen voor 2019? Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends zichtbaar en 2019 lijkt hét jaar te worden van de ronde vormen. Nederlandse tuinen kunnen vaak worden gekenmerkt met het woord strak; strakke vormen en rechte lijnen. Door ronde elementen toe te passen in je tuinmeubelen en accessoires kun je je strakke tuin toch een speels karakter geven. Denk bijvoorbeeld aan tuinstoelen met een rond zitoppervlak, ronde bijzettafels of zelfs een ronde eettafel. Het kan allemaal!

Een andere trends die we in 2019 veelvuldig terug zullen zien is onder andere rotan. Rotan is een rietsoort dat afkomstig is uit het tropisch regenwoud. Het is een licht materiaalsoort dat er erg mooi uitziet en goed tot zijn recht komt in verschillende soorten stijlen. Daarnaast is rotan een erg duurzaam materiaal dat bestendig is tegen veel verschillende weertypen. Met name de rotan schommelstoel is enorm populair! Plaats er een aantal grote, zachte kussens in en ervaar een ultiem gevoel van rust.