Foto: press_2013/Aquasfeer-hottub-zwembaden.jpg

Welke whirlpool kies je?

Een whirlpool in de tuin, met of zonder bubbels of massagestralen, in je eentje of met de hele familie. Garantie voor ontspanning.

Guido van Loon

Hottub, spabad, jacuzzi of whirlpool. Hoe je het ook noemt, zo’n bad staat garant voor ontspanning. Rust in je lichaam en de kans om je voor 100% te kunnen ontspannen. Worden de zintuigen al geprikkeld door deze mooie woorden? Dan is het misschien interessant om meer te weten over een whirlpool?

Buiten bubbelen in je hottub.

Whirlpool: watermassage 

De basis is dat je kunt ontspannen door middel van een watermassage in een buitenbassin. De massage kan worden verricht door hydrojets, luchtjets of een combinatie van deze twee. Het verschil tussen de twee jets uit zich in de manier waarop zij de massage uitvoeren. Een hydrojet zuigt water uit het bad om vervolgens weer krachtig terug te spuiten. Hierdoor ontstaat een stevige waterstroom. Bij een luchtjet gaat dit anders, want hier wordt lucht het water ingeblazen. Door de luchtstraal ontstaan bubbels. Beide hebben een ontspannen effect op de spieren en bevorderen de productie van endorfine in je lichaam. Het zorgt er ook voor dat de bloedvaten wijder open gaan staan waardoor de bloedcirculatie sneller gaat verlopen.

Massagewensen

Massagewensen zijn ontzettend persoonlijk. Waar je de ene week jouw nekspieren wilt masseren, kun je de volgende week de voorkeur geven aan een massage voor de onderrug. Gelukkig is het aanbod van verschillende jets groot. Buitenbaden worden uitgerust met minimaal zes en maximaal tweeëndertig jets. Hoe meer jets je in je bad hebt, hoe meer verschillende massages mogelijk zijn. Grote jets voorzien een groter oppervlak en dus een bredere massage. Kleine jets zijn specialist in effectieve puntmassage. In de meeste baden zijn de jets afgesteld op de nek, schouders en rugpartij. Wens je een luxer model? Dan is deze misschien wel uitgerust met jets die ook de armen, boven- en onderbenen, voeten en handen meenemen.

Whirlpool: rechthoekig, rond of vierkant

Evenals een whirlpool in de badkamer is een hottub verkrijgbaar in verschillende vierkante, ronde en rechthoekige modellen. De aanschaf is echter niet zomaar iets. Denk eerst goed na over het doel. Hoeveel personen moeten er eigenlijk in en welke rugsteunen vind je het prettigst? Probeer het bad overigens altijd uit voordat je definitief tot kopen overgaat. Liever laag dan hoog? Door je hottub in te bouwen stap je er een stuk gemakkelijker in. Of bouw je bad in door het creëren van hoogteverschillen, wat je tuin nog specialer maakt. Dit ziet er mooi uit en het uitzicht zorgt ervoor dat bubbelen nog leuker is.

Overkapping bij een whirlpool

Dikke regendruppels vallen naar beneden en je zit heerlijk overdekt in je hottub te genieten van het warme water. Dat kan dankzij een zeer handige en speciaal ontwikkelde overkapping. De overkapping weert regen, wind en vuil en is vrijwel altijd gemaakt van doorzichtig materiaal, dit vergroot het vrije buitengevoel. De kap kan razendsnel over het bad geschoven worden, ideaal wanneer je liever droog in bad zit terwijl je naar de regen kijkt.

Filter

In tegenstelling tot een badkamerbad hoeft een hottub niet steeds opnieuw gevuld te worden. Dankzij het ingebouwde filtersysteem kan het water namelijk gedurende enkele maanden in het bad blijven voordat het aan verversing toe is. Het filtersysteem filtert het water na gebruik, waardoor het water in de hottub vers blijft. Dit betekent dat zo’n tub zuiniger is dan een binnenbad. De meeste modellen zijn volledig geïsoleerd en bovendien uitgerust met een verwarmingselement dat het water op temperatuur brengt en houdt. Na gebruik kan het bad worden afgesloten met een isolerende deksel die de warmte goed binnenhoudt. Naast een relatief laag waterverbruik zijn zo ook de kosten voor het verwarmen en het op temperatuur houden van het water te overzien. Voor wie van wellness houdt, is een hottub in de tuin een echte must-have!

Luxer dan luxe

Ben je op zoek naar luxer dan luxe? Kijk dan eens uit naar een hottub met meer dan 36 lagerloze massagejets voor een maximum aan verschillende massagestanden. Of misschien ben je wel geïnteresseerd in een energiezuinig circulatiesysteem dat het water constant zuivert. En ook 's avonds kunt je jezelf onderdompelen in weelde met verschillende watervallen en een regelbare waterstroom. Speciale lampen doen het water schitteren en verlichten het bad wanneer het buiten donker is. Door ruime banken, waar je helemaal uitgestrekt op kunt liggen, wil je nooit meer uit bad komen.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties