Ducktub in de tuin: alle voordelen op een rijtje

Droom jij ook wel eens van een warm bad onder de heldere sterrenhemel? Sterren tellen met je geliefde, terwijl het warme water je  verwarmt?

25 Oktober 2019

Luisteren naar het geknetter van de kachel, met een koud glas wijn in je hand? Met een hottub in de tuin kun je deze droom elke avond waarmaken!

Steeds meer mensen in Nederland nemen deze ontspannen Scandinavische gewoonte over. Van stadstuin tot boerenerf, de hottub wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek! Want hoe drukker we worden, hoe meer we verlangen naar een stukje rust. En wat is er ontspannender dan in je eigen tuin genieten van een warm bad?

Naast dat het enorm ontspannen is, zijn er natuurlijk nog meer voordelen van het hebben van een hottub in je tuin. Lees ze hieronder:

1. Een hottub tilt je tuin naar een ander level

Een hottub heeft een luxe en authentieke uitstraling, welke de tuin direct naar een ander level tilt. Met een hottub in de tuin zul je met een hele andere blik naar je tuin kijken. Waar het eerst misschien vooral een plek was om te genieten als het zonnetje schijnt, wordt het nu bijna een verlengde van je woonkamer. Welvaere laat heel goed met haar Ducktubs zien dat er voor ieders wil - en voor elke tuin een hottub is. Zo kun je de hottub als pronkstuk in de tuin plaatsen, maar, maar ook als een “secret spot” achter een mooie heg zetten. 

2. Geen drukke spa’s meer

Vind je het ook zo heerlijk om af en toe naar de spa te gaan? Maar voelt het bubbelbad soms wel erg knus aan? Met een hottub in de tuin hoef je nooit meer naar een drukke spa om van een dagje wellness te genieten. Ontspannen doe je voortaan in je eigen groene perkje. Zonder een dag daarvoor uit te plannen, te moeten reizen of met de helft van de Nederlandse bevolking in een bad te hoeven zitten. 
Voortaan kun je je vrienden en familie uitnodigen om bij jou een dagje wellness te doen. Houtsprokkelen, vuurtje stoken, hapjes klaarzetten en een flesje wijn op tafel - pas maar op, want voor je het weet zitten ze elke avond bij jou in de tuin. 

3. Meer buiten! 

De gemiddelde mens spendeert maar zo’n 10% van zijn tijd buiten. 10% !! En dat terwijl er zoveel voordelen zitten aan de frisse buitenlucht. Zo helpt het bij het verminderen van depressieve- en angstgevoelens, de opname van vitamine D en het versterken van je immuunsysteem. 
Met een hottub in de tuin is het stuk aantrekkelijker om ook tijdens de koude winterdagen wat meer tijd buiten door te brengen. In het warme water is het namelijk een stuk minder erg om koude wolkjes uit te blazen. En juist in de donkerste tijd van het jaar kun je bovenstaande voordelen waarschijnlijk goed gebruiken!

4. Gezondheidsboost!

Een badder sessie in de hottub is niet alleen heel ontspannen, het kan je ook een gezondheidsboost geven. Onderzoek toont namelijk aan dat een een warm bad je kan helpen om je bloedsuikerspiegel stabieler te houden, de bloeddruk te verminderen en de kans op een hartaanval te verminderen.
Daarnaast helpt een verhoogde lichaamstemperatuur je om griepjes en virussen te bestrijden én kun je beter slapen na een warm bad. En dat terwijl je - behalve passief genieten van het warme water - er niets voor hoeft te doen!

5. Offline 

Dit is misschien wel één van mijn favorieten. Tijdens een hottub sessie vergeet je al snel het bestaan van je mobiel, laptop of tablet. Het draait vooral om ontspanning, de frisse buitenlucht en het vuurtje af en toe opstoken. Naast dat al onze elektronische apparaten helemaal niet in dit plaatje passen, is het ook nog eens super onpraktisch om ze in de buurt van het water te hebben. Wat jou weer een goede reden geeft om een paar uurtjes offline te gaan. Daardoor kun je niet alleen zelf weer even opladen, maar is het ook een stuk gezelliger voor je badpartners! 

Welke hottub past het best bij jou?

Een hottub in de tuin brengt dus allemaal voordelen met zich mee waar je in eerste instantie niet direct aan zou denken! Ben je benieuwd wat voor hottub het beste bij jou zou passen? 
Bij Welvaere kan je altijd langskomen om een hottub te bekijken, te testen, te voelen - zelfs te ruiken als je dat wilt - en natuurlijk om vrijblijvend advies ontvangen!

Meer van Welvaere
Reacties