Creëer je eigen spa in huis

we willen ons huis allemaal zo comfortabel mogelijk maken, zodat we na een dag werken helemaal kunnen ontspannen.

23 November 2018

Veel mensen doen dat op de bank voor de tv, maar het is begrijpelijk als je eens op zoek bent naar een andere vorm van ontspannen. Want ontspannen doe je eigenlijk best zonder een scherm voor je neus. Een goede manier om te ontspannen is in een jacuzzi of sauna. We horen je al denken; “kan ik zomaar een jacuzzi kopen”? Ja, dat kan zeker. Wij vertellen je graag hoe én waarom je een eigen spa in huis kunt creëren.

De basis van je eigen spa: de jacuzzi

Het is belangrijk om goed te kunnen ontspannen, zodat je de volgende dag weer productief kunt zijn. Als er iets is waarin je optimaal kunt ontspannen, dan is het wel in een jacuzzi. Dat klinkt natuurlijk als een echt luxeproduct, en dat is het natuurlijk ook, maar er zijn genoeg betaalbare varianten. Je kunt kiezen voor een grote jacuzzi waar je met meerderen in kan, maar ook voor een jacuzzi voor twee personen. Dan kun je er een romantische avond met je partner van maken. Als dat niet ontspannend is! Nadat je in de jacuzzi geweest bent, is het ook altijd lekker om even te douchen. Schaf een regendouche aan en geniet telkens weer van een heerlijke douche! Niet alleen fijn wanneer je net uit de jacuzzi komt, maar iedere ochtend weer. Zo geniet je iedere ochtend van een klein beetje wellness in huis. Heb je een kleine badkamer, dan kun je trouwens je jacuzzi ook gewoon buiten zetten! De combinatie van buitenlucht en het warme water is juist extra goed voor je.

De gezondheidsvoordelen van een sessie in je eigen spa

Je kunt natuurlijk ook naar een wellness spa toe gaan, maar in hoeverre ben je dan echt ontspannen? Je moet het vervoer er naartoe regelen en alles wat erbij komt kijken. Hoe fijn is het om op een zondagmiddag heerlijk te ontspannen in je eigen spa, in je eigen huis? Heel fijn. Een sessie in je jacuzzi heeft bijvoorbeeld heel veel gezondheidsvoordelen, zoals:
- Optimale ontspanning. Je krijgt zo min mogelijk prikkels binnen en voelt alleen het warme water en de bubbels. Telefoon in een andere kamer en je ogen dicht…
- Daarnaast biedt het ook ontspanning aan je spieren en gewrichten. Deze worden namelijk gemasseerd door de stralen en bubbels en komen zo helemaal tot rust, zodat je ze daarna weer optimaal in kunt spannen.
- Een sessie in de jacuzzi zorgt ook voor een betere bloedsomloop. Het warme water zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen makkelijker door het lichaam getransporteerd kunnen worden.
- Lichamelijke klachten die stressgerelateerd zijn, zoals nek-, rug- of hoofdpijn, zullen ook verminderen. Wanneer je optimaal kunt ontspannen, heb je minder stress en zal je vanzelf ook minder hoofd-, nek- en rugpijn hebben.

De voordelen van een spa in huis

Een spa in huis hebben, heeft natuurlijk heel veel voordelen. Het is inderdaad een investering, maar het zorgt er wel voor dat jij je optimaal kunt ontspannen in je eigen huis en dat is erg belangrijk. Daarnaast ervaar je de bovengenoemde gezondheidsvoordelen een stuk sneller wanneer je vaker gebruik kunt maken van je eigen spa, wat natuurlijk alleen kan als dit thuis is!

Reacties